Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
20.05.2016 12:51:25
Deli članek:

Naši na koncu osmi, naslov v Srbijo

zf
Tržičan Blaž Čerin je bil najboljši v slovenski ekipi.

Drugi dan na SP v kegljanju za mlajše člane v Novigradu je bil namenjen tekmi v ekipni konkurenci za moške. Slovenci, ki niso nastopili v prvi skupini, so se morali zadovoljiti z osmim mestom.

Trener naše reprezentance Albin Juvančič se je po pričakovanju odločil, da tekmo pri nas odpre Trboveljčan Denis Narat. Član B ligaša je tudi v svojem klubu že dolgo igralec, ki odpira tekmo in ima tako že kar nekaj izkušenj. Tudi tokrat je kljub zelo zgodnji uri, začel je ob pol osmi uri zjutraj, zelo dobro odigral. Končal je pri zelo obetavnih 587 kegljih. Za njim je nastopil Dušan Pavlović, član Izole in sin naše odlične igralke in reprezentantke Branke Pavlović. Zelo zanesljivo in brezkompromisno je na koncu prišel do odličnih 613 podrtih kegljev. To je dalo krila Tržičanu Blažu Čerinu, ki je bil še malenkost boljši, podrl je 625 kegljev. Na polovici tekmovanja so bili naši tako v odlični poziciji in borba za odličje je bila odprta. Tudi Lavričevih 592 kegljev je bilo še vedno odličnih. Tako je do takrat vse potekalo kot po nekih tirnicah in pred zadnjima dvema igralcema je bilo še vse odprto. Po štirih igralcih je bilo še vedno šest, sedem ekip v boju za odličje. Do prvih večjih odločitev pa je prišlo, ko so ekipe imele na stezah svoje pete igralce.

Pri naših je nastopil drugi Trboveljčan Nik Predovnik. Njegov začetek ni bil ravno obetajoč, toda v drugem nizu se je vendarle kolikor toliko ujel. Potem pa je prišlo do velike krize v tretjem nizu in Juvančič se je moral odločiti za menjavo. Žal je bilo le 401 podrt kegelj po treh nizih odločno premalo. Zamenjal ga je Postojnčan Nejc Jurca, ki pa je bil seveda neogret in več kot 133 kegljev ni mogel spraviti iz sebe. Podobne težave so imele tudi nekatere druge ekipe in pokazalo se je, da so steze po svoje tudi zelo zahrbtne. Pred zaključkom tekmovanja se je izoblikovala trojka, Srbija, Češka in Nemčija, med katerimi so bile majhne razlike in oni so imeli direktni obračun za same medalje, šest ekip pa je bilo zelo blizu skupaj in med njimi se je pričakoval boj le za nehvaležno četrto mesto.

Pri naših je na stezo prišel še naš zadnji adut, od katerega smo tudi največ pričakovali, Timi Jurančič. Prav med njegovim nastopom pa so se začele velike težave organizatorjev. Zagodla jim je višja sila, saj je v dvorani zmanjkalo elektrike. Sledila je več kot pol ure dolga prekinitev, kar se je poznalo tudi pri Mariborčanu, ki je na koncu podrl le 603 keglje. To je pomenilo, da od visoke uvrstitve ne bo nič.

V zadnji seriji igralcev, ki se je končala zelo pozno, se je razplamtel ogorčen boj med že omenjenimi tremi ekipami za naslov prvaka, odločitev pa je padla v zadnjih metih. Največ sreče so imeli Srbi, ki so s tremi keglji prednosti pred Čehi postali prvaki, Nemci ki so se ponovno morali zadovoljiti z bronom, pa so zaostali še dodatnih pet kegljev. Boj za četrto mesto je pripadel domačinom Hrvatom. Naši so za Hrvati zaostali 45 kegljev ter končali kot osmi. Žal je bil le en sam neposrečen nastop usoden za dobro uvrstitev.

V nedeljskem finalu posameznikov bomo imeli dva igralca, Čerina in Pavlovića, kjer bosta startala s štirinajstega oziroma dvaindvajsetega mesta. Za finale je bilo potrebno podreti 611 kegljev.

IZIDI
1. Srbija 3690
2. Češka 3687
3. Nemčija 3682
4. Hrvaška 3599
5. Slovaška 3574
6. Madžarska 3573
7. Bosna in Hercegovina 3571
8. Slovenija 3554