Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.05.2016 14:49:54
Deli članek:

Gajser konec tedna tudi na domači dirki

vszi

Tim Gajser, vodilni motokrosist sveta v razreda MXGP, bo ta konec tedna nastopil na dirki domačega prvenstva. Potem ko se je zaradi številnih navijačev povsem domače počutil že na zadnji dirki za SP v italijanskem Trentinu, ga tokrat čaka preizkušnja za DP v Mačkovcih.

Tim Gajser navdušuje navijače s fantastičnimi predstavami doma in na dirkah svetovnega prvenstva MXGP, kjer ima po sedmih dirkah rdečo številko vodilnega v skupnem seštevku elitnega razreda MXGP.

Najboljši svetovni motokrosist ta hip pa se bo to nedeljo, 22. maja, pomeril še z domačo konkurenco. V tednu, ko ni na sporedu dirk na najvišji ravni, naslednji teden se bo sezona SP nadaljevala v Španiji, se bo preizkusil še na četrti dirki za državno prvenstvo, ki bo na severovzhodu Slovenije v Mačkovcih.

Domače društvo AMD Štefan Kovač bo tako tudi v družbi Gajserja ljubiteljem motokrosa ponudilo priložnost za ogled zanimive dirke ob stezi, ki ima edinstveno podlago, saj je mešanica mehke zemlje in peska, predvsem pa navdušuje s svojo konfiguracijo, saj lahko gledalci vidijo praktično celotno progo.

Pred poletnimi počitnicami bo to tudi zadnja priložnost za spremljanje najboljših motokrosistov v živo, kajti sezona slovenskega prvenstva se bo nadaljevala s preizkušnjo na Hrvaškem konec avgusta, na domačih tleh pa šele sredi septembra.

Po preizkušnji v Mačkovcih bodo v koledarju ostale le še tri dirke, 21. avgusta v Zaboku, 18. septembra v Šentvidu pri Stični in za konec še 9. oktobra v Orehovi vasi.

V nedeljo se bodo dirke začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši, nato pa bodo sledile vožnje v kategorijah MX85, skupni vožnji MX 125 in MX R3 ter za konec prvega dela še MX2 in MX open. Prva dirka kategorije MX2 in MX open, v kateri bodo nastopili največji zvezdniki, bo na sporedu ob 14.05, druga in tudi zadnja vožnja, s katero se bo končala dirkaška nedelja, pa ob 17. uri.