Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
19.05.2016 22:59:54
Deli članek:

Škoda za zapravljeno priložnost

zf
. Saša Črep je bila po ekipni tekmi razočarana, saj ob 21. rojstnem dnevu ni osvojila kolajne.

Kegljaško svetovno prvenstvo za mlajše člane so kot je običajno odprla dekleta. Videli smo zelo zanimive boje, še posebej je bil dramatičen obračun za naslov svetovnih prvakov.

Po odličnem kegljanju Hrvatice Sedlarjeve je ob huronskem navijanju v dvorani kazalo, da bo naslov pripadel domačim igralkam. Toda to se vendarle ni zgodilo, saj se je zadnja Madžarka v zadnjih metih vrnila v igro in na koncu na veliko žalost Hrvatov bila vendarle boljša in to za samcata dva keglja. To je bila velika drama, vendar pa je Madžarkam zasluženo pripadel naslov, če seveda upoštevamo dejstvo, da so se domačinke vsaj nekoliko pripravile na te steze in keglje, medtem ko je bila za ostale vse to neznanka. Več kot zadovoljne so bile tudi Nemke, ki so se znale povzpeti nazaj, čeprav so bile že v prepadu.

Ne daleč za njimi pa so bile Srbija, Češka in naša reprezentanca, ki so bile tudi v boju za bron, vendar pa je vsem na koncu zmanjkalo moči in tudi sreče. To so ob koncu tekme imele Nemke, ki so se potem odlepile in prišle do brona. Naši reprezentanci je na koncu pripadlo peto mesto. Nekateri s tem niso bili najbolj zadovoljni, toda realnost je vendarle drugačna. Naša ekipa je bila med najboljšimi. daleč najmlajša, zato je tudi razumljivo, da dekletom primanjkuje izkušenj. Poleg tega moramo biti iskreni, da nobena igralka ni razočarala, saj o tem govorijo tudi njihovi rezultati. Žal je vsaki, razen pri najboljši Radljevi, malce zmanjkalo v pomembnih trenutkih, ko bi se lahko zanesle na izkušnje in malo drugače odreagirale. Toda v končni fazi je bil ekipni rezultat zelo dober.

Seveda so bila dekleta žalostna, ker jim ni uspelo priti do medalje, daleč pa od tega, da bi bila razočarana. Morda edino Celjanka Saša Črep, vendar ne zaradi nastopa, ki ni bil briljanten, saj je bila s 550 keglji najslabša v naši ekipi. Toda vseskozi je garala in kot pravimo ni metala krogel stran. Sama si je še posebej želela izvrstnega nastopa in medalje, ker si je na ta način želela čestitati za enaindvajseti rojstni dan, katerega je praznovala na dan tekme. Do konca prvenstva pa bo imela še tudi kakšno priložnost, da ji uspe.

Trenerka naše reprezentance Brigita Strelec je po prespani noči dejala o nastopu svojih deklet: "Morda je bila v naših čustvih žalost, razočaranja pa prav gotovo ne. Zavedale smo se, da je pot do medalje izredno težka. Vse smo šle odločne v ta boj. Po drugi strani smo se tudi zavedale, da nam manjka izkušenj s takih prvenstev. Vse so še zelo mlade. Večina od njih bo igrala tudi na naslednjem prvenstvu, nekatere pa imajo pred sabo še dva prvenstva. Zato lahko od nas pričakujete še boljše rezultate, seveda, če bodo dekleta še naprej tako odločna pri delu in treningu, kot so bila doslej. Realno lahko rečem, da sem bila z nastopi vseh deklet zelo zadovoljna, čeprav vem, da so sposobna tudi kaj več. Toda steze niso tako lahke, kot nekateri mislijo. Kegljišče ti ne da, če ne boš maksimalno odigral vsake krogle pravilno in tudi do konca. Sicer si takoj kaznovan."

Nekateri v Sloveniji, ki se imajo za poznavalce kegljanja, so pripomnili, da bi morala igrati Cerkničanka Tina Hren. Vsi pa so pozabili, da je mlada igralka Bresta v 30 urah opravila tri nastope. Normalno je, da tako mlado dekle, ki ima za seboj le sedemnajst pomladi, ne more spet naslednji dan odigrati še ene težke tekme.

V PETEK TANDEM DVOJICE

Tretji dan na prvenstvu bo namenjen tekmovanju v tandem dvojicah pri dekletih in fantih. Pri dekletih bomo imeli na voljo dva para. Selektorica se je odločila, da bosta eno sestavili najboljši igralki v ekipni tekmi, to sta Nika Radelj in Anja Forštnarič, druga naveza pa bo Anja Dobravec in Nika Blagovič. Nasprotnici prvih dveh igralk bosta Avstrijki Laibacherjeva in Schweizerjeva, naveza iz kranjskega Triglava pa se bo pomerila z Italijankama Nussbaumerjevo in Pilsenovo. Prvi dvoboj bo že ob osmi uri, naslednji pa pol ure kasneje. Tekmuje dvaintrideset parov in to na izpadanje. Tekmovali bodo tudi fantje. Kakšne bodo postave, se je trener Juvančič odločil šele po koncu sinočnje ekipne tekme.