Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
17.12.2015 00:06:44
Deli članek:

Maruški in Nejcu nov naslov prvaka

psno
Nejc Miklavec je postal prvak med mladinci v sprintu.

V Cerknici je bilo na sporedu državno kegljaško prvenstvo v sprintu za mladinke, v Novem mestu pa za mladince.

Finalni turnir mladincev so izpeljali Cerkničani. Že na začetku je bilo na sporedu nekaj zelo zanimivih dvobojev. Predvsem imamo v mislih domači obračun med Tino Hren in Marušo Forjanič. Prvi niz je dobila slednja s 107:101, v drugem pa je bila s 101:95 boljša Hrenova, ki je potem bila boljša še v dodatnih metih z 22:15. Hrenova je imela potem še en težek boj z Izolčanko Tadejo Zagoršek, ki ga je dobila tudi v dodatnim metih. Njena nasprotnica v polfinalu pa je bila Postojnčanka Maruška Ogrizek, ki je pred tem odpravila Majo Česnik iz Pivke in domačinko, Cerkničanko Ajdo Ule.

Sam polfinale je bil zelo razburljiv. Prvi niz, ki je bil izvrsten, je pripadel Ogrizkovi s 112:109 (najuspešnejši niz na celem prvenstvu!),drugi pa domačinki Hrenovi z 91:87. Potem je bilo potrebno kar nekaj serij dodatnih metov na koncu pa je slavila Postojnčanka z 37:36.

V spodnji polovici žreba je mlada igralka Bresta Kristina Logar najprej ugnala reprezentantko in nosilko kolajne z letošnjega svetovnega prvenstva, Ankarančanko Leilo Lisjak. Potem je premagala Tržičanko Mašo Rajakovič, v polfinalu pa je imela za nasprotnico še eno članico Ljubelja Saro Rovtar, ki sicer že zelo uspešno igra tudi za člansko ekipo Ljubelja v 1. A ligi. Prvi niz je dobila Gorenjka z 88:83, drugi niz pa Logarjeva z 85:82. V dodatnih metih je bila s 23:21 uspešnejša Logarjeva. Za Rovtarjevo je bron uspeh kariere, enako pa lahko rečemo tudi za Cerkničanko Logarjevo, ki je na koncu osvojila srebro. V finalu ni imela možnosti, da bi presenetila izkušenejšo Postojnčanko Ogrizkovo, ki je tako dodala naslovu v tandem dvojicah (skupaj z Gerželjevo) zdaj še drugi naslov državne prvakinje.

NEJC MIKLAVEC PO STOPINJAH SESTRE MAŠE
Pred dnevi je bilo zelo veselo v Postojni v kegljaški družini Miklavec. Najprej je Maša Miklavec skupaj s soigralko Anjo Ulaga postala državna prvakinja pri članicah v dvojicah. Do zlata v mladinski konkurenci ji je v disciplini šprint sledil mlajši brat Nejc. To prvenstvo je potekalo v Novem Mestu in so ga zelo dobro izpeljali člani Krke, sicer tamkajšnjega drugoligaša. V osmini finala je Miklavec slavil v zelo dramatičnem dvoboju z Mariborčanom Anžetom Gretarjem (95:93 in 93:92). Mnogo bolj prepričljiv je bil v naslednjem dvoboju s Kočevcem Nejcem Požunom. V polfinalu se je pomeril s Cerkničanom Janom Piletičem, s katerim je prvi niz izgubil s 101:103, v drugem pa mu je vrnil s 107:86. V dodatnih metih je bil uspešnejši z 22:20 in se uvrstil v veliki finale, medtem ko je mlademu Brestovcu pripadel bron.

Drugi finalist je postal mladi Ankarančan Andrej Hrvatin. Najprej je odpravil Tržičana Anžeta Starmana z 2:0, v osmini finala po dodatnih metih Kamničana Metoda Zamljena in v četrtfinalu z 2:0 še klubski tovariš Jure Tominec. Zelo razburljivo pa je bilo v polfinalu, kjer ga je čakal Pivčan Denis Pašič. V prvem nizu je bil Notranjec uspešnejši z 96:83, drugi pa je pripadel Hrvatinu z 81:78. V dodatnih metih se je sreča nasmehnila Hrvatinu, ki je zmagal z 19:18.

V velikem finalu je bil Ankarančan brez možnosti proti Miklavcu, ki je prvi niz dobil s 111:97, v drugem pa je bil boljši s 87:78. Tako je član Proteusa Nejc Miklavec dosegel svoj uspeh kariere in dal vedeti sestri Maši, ki mu je trenutno vzornik, da ji bo poskušal slediti.