Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
16.12.2015 23:41:26
Deli članek:

Naslova v Kamnik in Postojno

psno
Najboljše v ženskih dvojicah

V Novi Gorici je bilo na sporedu DP v kegljaških moških tandem dvojicah, v Kamniku pa v ženskih.

Vsi nastopajoči so si morali finale priboriti na prvenstvih območnih kegljaških zvez. V njem smo videli mnogo zelo izenačenih dvobojev in tudi presenečenj. V prvih dvobojih sta bila izredno učinkovita Kranjčana Lužan in Blaž. V četrtfinalu sta bila prepričljivo boljša tudi od favorizirane dvojice Calcita, Hafnarja in Grubarja, toda v polfinalu je bilo njune poti konec. V podaljšku sta izgubila proti mladi navezi Proteusa, Denisu Čenanoviču in Dominiku Ogrizku, slednja sta v drugem nizu dosegla tudi absolutno najboljši rezultat, saj sta podrla izvrstnih 176 kegljev.

Relativno ugoden žreb pa je pripomogel tudi manjšemu presenečenju, saj sta se Iztok Javornik in Primož Kuhar, člana B ligaša Lovrenc, prebila celo v polfinale. Tam sta naletela na zelo razpoložena Kamničana, Marka Omana in Klemena Mahkovica. Slednja sta bila zelo učinkovita, saj sta podrla kar  162 in 168 kegljev. Za oba člana Lovrenca je bil bron največji uspeh v njuni karieri.

Tako so se v finalu srečali Kamničana Oman in Mahkovic in Postojnčana Čenanovič in Ogrizek. Največja zanimivost tega dvoboja je bila, da so se isti igralci med seboj pomerili že v prvem krogu, v katerem se je dvoboj končal z 1:1 in zmago Kamničanov v dodatnih metih. Postojnčana sta se uvrstila naprej kot "lucky loserja", kot pravijo temu v tenisu. V finalu sta bila Kamničana preprosto dosti bolj učinkovita in zmagala s 150:137 in 148:122 ter tako popolnoma zasluženo postala državna prvaka. Nekdanja reprezentanta sta tako nadaljevala kamniško prevlado v tej disciplini v zadnjih sezonah.

ŽENSKI NASLOV MAŠI MIKLAVEC IN ANJI ULAGA
KK Kamnik je bil organizator finala DP v tandem dvojicah za članice. Že v uvodnem krogu smo videli prijetno presenečenje s strani drugoligaškega para Krke iz Novega mesta. Alenka Miklavčič in Marinka Kos sta premagali favorizirani Celjanki, reprezentantki Anjo Kozmus in Nado Savič. Slednji sta se kot srečni poraženki uvrstili naprej, kjer pa sta izpadli v četrtfinalu proti soigralkama Miri Grobelnik in Vesni Kranjc. Slednji sta se uvrstili v polfinale, kjer ju je čakal še en klubski obračun proti Saši Črep in Nini Podlesnik. Ta dvoboj je bil zelo izenačen. V prvem nizu so odločali dodatni meti (kar dve seriji), kjer je bila sreča na strani Črepove in Podlesnikove. V drugem nizu pa sta slednji prišli do odločilne prednosti v zadnjih metih in se tako uvrstili v finale.

Kamniška dvojica v sestavi Lidija Pirman in Tadeja Kokalj je v osmini finala imela obilo dela proti igralkama Kočevja Petri Mihelčič in Sonji Movrin, da sta se uvrstili med osem najboljših parov. Tu sta naleteli na odlično navezo, prvakinji Gorenjske Brigito Strelec in Nino Blaž. V zelo izenačenih nizih (144:141 in 132:128) sta bili Kamničanki uspešnejši in se pomerili s Postojnčankama Mašo Miklavec in Anjo Ulaga. Slednji sta imeli v prvih treh dvobojih kar veliko dela in se uvrščali naprej po dodatnih metih. V prvem nizu sta prevladovali Kamničanki in ga dobili s 147:119. Toda v drugem nizu sta se mladi igralki Proteusa vrnili v igro zmagali s 151:140. V dodatnih metih sta bili igralki Proteusa precej bolj zbrani in se z izidom 23:19 uvrstili v finale.

Veliki finale pa ni poskrbel s kakšnim vrhunskim kegljanjem, a ponudil izredno razburljiv in izenačen dvoboj. Ob koncu obeh nizov sta bili mladi Postojnčanki veliko bolj zbrani od obeh Celjank in zasluženo postali novi prvakinji.