Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.12.2015 21:46:31
Deli članek:

Konec evropske poti za Mariborčanke

Arsen Perić

Odbojkarice Nove KBM Branika so na povratni tekmi osmine finala pokala Cev doma izgubile proti poljski ekipi Polski Cukier Muszyna z 2:3 (23, -20, -17, 23, -10) in se poslovile od nadaljnjega tekmovanja.

Odbojkarice iz Polski Cukier Muszyna, štirikratne poljske prvakinje n v letu 2013 zmagovalke pokala Cev, so tudi v povratni tekmi osmine finala pokala Cev dokazale, da so boljše od Nove KBM Branika. Poljakinje so v prvi tekmi red tednom dni Štajerke pred svojimi gledalci premagale s 3:1, tokrat je bilo zanje 3:2.

Mariborčank so tekmo začele hrabro in odločno, še zlasti sta se izkazali Saša Planinšec in Iza Mlakar. Ob drugem tehničnem odmoru so vodile 16:15, a je sledil preobrat z vodstvom gostij 19:17. Tedaj je namesto Julie Sarah Ammerman v igro vstopila Nika Blagne, a so gostje, pri katerih se je odlikovala Srbkinja Adela Helić, še naprej prevladovale na igrišču. Povedle so 22:19, toda v nadaljevanju sta se razigrali Mlakarjeva in Sara Najdič, za piko na i za zmago v nizu pa je z blokom poskrbela Saša Planinšec.

V nadaljevanju so gostje zaigrale še bolj odločno in povedle 8:6. Na 12. točki so jih Mariborčanke ulovile in po dveh odličnih začetnih udarcih Marine Cvetanović tudi povedle s 14:12. A je sledil novi zasuk, za katerega je poskrbela neustavljiva Helićeve, gostje so povedle 19:15 in vodstvo brez težav obdržale do konca niza.

Helićeva je bila tudi v tretjem nizu osrednja igralka tekme in po njeni zaslugi je poljski klub povedel 15:7. Mariborčanke so bile na trenutke nemočne in jim ni uspelo zaustaviti razigrane ekipe na drugi strani mreže, ki si je z dobljenim nizom že zagotovila napredovanje.

Morda je tudi zaradi tega trener gostij posegel po menjavah v ekipi, tako da so domače igralke spet prišle do daha. Razigrala se je zlasti Mlakarjeva, do vodstva 16:13 pa je imela dobri pomočnici še v Cvetanovićevi in Ammermanovi. Mariborčanke so z zbrano igro v prelomnih trenutkih zasluženo izenačile rezultat v nizih, v petem pa je mednarodna igralska zasedba poljskega kluba zaigrala spet bolj zanesljivo, zbrano in odločno ter prišla do zaslužene zmage.

"Gostje so bile boljše in si zaslužijo napredovanje. V nekaterih prvinah igre so pokazale več od nas in to je odločilo zmagovalca. Škoda, da smo po osvojenem prvem nizu zaigrali slabše, padla je zbranost in tekmic so to znale izkoristiti," je pojasnila Iza Mlakar. "Zadovoljni smo z zmago, igro in predvsem napredovanjem. Mariborčanke so bile trd oreh, toda ko smo dobili drugi in tretji niz, je tudi naša zbranost malo popustila. Pravo igro smo spet pokazali v petem nizu," je razložila Adela Helić.


Nova KBM Branik - Cukier Muszyna 2:3 (23, -20, -17, 23, -10)
Maribor - Dvorana Lukna, gledalcev 500, sodnika: Juracek (Slovaška) in Hulka (Ukrajina). 
Nova KBM Branik: Mlakar 26, Blagne, Kaučič 10, Sužnik, Cvetanović 16, Ammerman 13, Najdič 1, Pučnik, Planinšec 15, Sobočan, Pintar, Eržen. 
Polski Cukier Muszyna: Skrzypkowska, Pelc, Savić 13, Grejman 9, Szczygel 1, Ciaszkiewicz Lach 3, Helić 29, Sliwa, Sosnowska 6, Kurnikowska 10, Hatala 2, Milovits 4.