Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
24.09.2015 19:03:56
Deli članek:

Že dve kolajni

zf

Slovenska balinarska reprezentanca je na SP na Reki začela polniti košarico s kolajnami.

Za prvi dve sta poskrbela Aleš Borčnik in Anže Petrič. Prvi je dosegel tretji izid (43) v hitrostnem zbijanju, enako mesto sta skupaj osvojila tudi v četrtfinalnem štafetnem nastopu (51) in si tako zagotovila najmanj bron. V obeh nastopih sta ob koncu zbijala preračunljivo in sta hranila moči, da bi v polfinalu začela v prvem paru in ne bi bila obremenjena z rezultati tekmecev.
 
"Za zdaj gre vse po načrtih. Zelo dobro sva pripravljena, naš naslednji načrt je uvrstitev v finale v obeh tehničnih disciplinah, potem pa..." je napovedal Borčnik.
 
Dvojica Davor Janžič - Jure Kozjek je premagala reprezentančno dvojico BiH s 13:1 in bosta v osmini finala igrala z monaško navezo Peyret - Laugier.
 
Žreb je Slovencema namenil nove tekmece v osmini finala klasične igre in kroga. Jure Kozjek se bo v dvorani Podvežica v petek ob 8.30 pomeril s Srbom Milošem Milakovićem. Ostali pari: Libanon - Avstralija, Argentina - Čile, Italija - Kitajska, Monako - Nemčija, Francija - Alžirija, Hrvaška - Švica in Tunizija - Črna gora.
 
V igri v krog se bo v dvorani Čavle Dejan Tonejc spoprijel z Ericom Lottojem iz Monaka. Ostali pari: Peru - Španija, Tunizija - Nemčija, Avstralija - Srbija, Alžirija - Japonska, Francija - Turčija, Črna gora - BiH in Argentina - Hrvaška.
 
Za prvovrstno presenečenje je v natančnem zbijanju poskrbel Bascir El Hariri. Libanonec slovenske krvi se  je s 23 točkami uvrstil v finale natančnega zbijanja in tako osvojil prvo, zgodovinsko odličje za to državo. Finalisti so še Kitajec Suo, Francoz Chirat in Italijan Grattapaglia.