Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
24.09.2015 14:18:56
Deli članek:

Turnir v Nemčiji: Tekme, kakršne potrebujejo

Nikola Miljković

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo, bo od petka do nedelje nastopila na turnirju v nemškem Ludwigsburgu.

Ob domači izbrani vrsti se bodo slovenski odbojkarji pomerili še s Francijo in Srbijo.  Prvi nasprotnik slovenske reprezentance bodo Srbi, ki se bodo v Ludwigsburgu borili za mesta v ekipi, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu. Po turnirju v Nemčiji bo namreč selektor Nikola Grbić določil štirinajsterico odbojkarjev, ki bo potovala v Busto Arsizio, kjer bodo njihovi nasprotniki Slovaki, Rusi in Finci. "Dozdajšnje pripravljalne tekme so pokazale, kje so še naše pomanjkljivosti in kaj moramo še nadgraditi. Nismo še v vrhunski formi, a nam to tudi ustreza, saj je težko toliko časa držati raven igre na najvišji ravni. Turnir v Nemčiji bomo izkoristili za to, da stvari postavimo na svoje mesto," je dejal selektor Nikola Grbić.

"V Nemčiji bomo igrali tekme na visoki ravni, poleg tega bo tudi ritem turnirja precej naporen, saj nas v treh dneh čakajo tri močne tekme. Ampak tako bo tudi v Varni, zato bo to prava priprava na evropsko prvenstvo," je Gianija dopolnil Alen Šket. Slovenska reprezentanca bo svojo prvo tekmo na turnirju v Ludwigsburgu igrala jutri, ob 17. uri s Srbijo, v soboto se bodo pomerili še z Nemčijo (17.00) in v nedeljo še s Francijo (14.00).