Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
24.09.2015 13:27:40
Deli članek:

Selektor Bruno Najdič pred EP: Še vedno je 0:9 realno, toda ...

Ženska izbrana vrsta odšteva dneve pred začetkom evropskega prvenstva na Nizozemskem, kjer jo v soboto ob 15.30 čaka prva tekma, njena nasprotnica pa bo Nizozemska.

Tekma z Azerbajdžanom je bila še zadnji preizkus trenutne pripravljenosti deklet, ki bodo slovensko izbrano vrsto zastopala na evropskem prvenstvu, po njem se je selektor Bruno Najdič odločil, da nazadnje s svojega seznama prečrta korektorico Urško Igličar in blokerko Marino Kaučič. Dekleta so pokazala, da se njihova forma vzpenja, porazoma s Hrvaško je sledil prijateljski remi z 2:2, v torek zvečer pa so s 3:1 premagala reprezentanco Azerbajdžana, ker je predvsem zelo dobrodošla injekcija samozavesti pred odhodom na prizorišče dogajanja. "Nič ne bi bi bilo narobe, če bi skupaj preživeli več časa, tokrat smo namreč prvič priprave začeli z ničle, prej so igralke vedno prišle pripravljene iz klubov, s tega vidika bi nam prav prišel kakšen dodatni teden ali dva. Vesel pa sem, da so se vse igralke s seznama odzvale vabilu in da smo v času priprav dobro delali. Napredovali smo iz tedna v teden, iz tekme v tekmo, evropsko prvenstvo pa smo dočakali dobro pripravljeni. To smo videli na tekmi z Azerbajdžanom, kaj bo to pomenilo za naš nastop na evropskem prvenstvu, pa bomo videli."

O željah in ciljih so glavni akterji in akterke spregovorili pred začetkom priprav, kakšne pa so želje prvega moža stroke dva dneva pred prvo tekmo z Nizozemkami? "Pred začetkom sem izjavil, da je realno, da se s prvenstva vrnemo z razmerjem v nizih 0:9, toda naša želja je predvsem, da na vsaki tekmi nudimo dober odpor trem favoriziranim reprezentancam in da odigramo najboljšo igro ter z njo mogoče koga presenetimo in iztržimo kaj več," nam je v pogovoru povedal Najdič.

Z ŽIVO BOLJ ŽIVAHNE
Po zmagi nad Azerbajdžanom je moral opraviti še najtežji del naloge, in sicer s seznama prečrtati dve igralki, ki sta tik pred zdajci ostali brez nastopa na evropskem prvenstvu. "Zelo težko je bilo tudi zato, ker so se vse odzvale vabilu in trdo delale. Na koncu smo morali dobro premisliti in vse dati na tehtnico. Statistično smo preverili vsako tekmo, vsak trening, da smo na koncu sprejeli odločitev." Zanimivo je tudi to, da bo Najdič na evropsko prvenstvo odpeljal kar tri organizatorke igre: Evo Mori, Mojco Božič in Saro Najdič. Slednja nekaj dni zaradi lažje poškodbe ni trenirala, toda Najdič ne more dati roke v ogenj, da bo z njo vse v najlepšem redu. "Eva se nam je pridružila pozneje in se je v ekipo dobro vključila, je drugačen tip podajalke, videli bomo, kako bodo tekme potekale," je še dodal Najdič.

Drago Wernig - TAKA


Nazadnje se je reprezentanci šele pred dnevi pridružila Živa Recek, opravila nekaj treningov in bila najučinkovitejša odbojkarica na tekmi z Azerbajdžanom. "Škoda, da ni prišla kakšnih štirinajst dni prej, da bi nekatere stvari v ekipi avtomatizirali. Zaradi tega smo vse do zadnjega dne v igri držali še dve korektorici, nisem čakal na to, da bo ona naša rešilna bilka. Na koncu se je izkazalo, da je naša igra z njo veliko pridobila," je o nadarjeni odbojkarici, ki je imela obveznosti na svoji univerzi v ZDA, še povedal selektor. Ob koncu je nekaj besed še namenil Nizozemkam, prvim nasprotnicam Slovenije in tudi domačinkam prvenstva. "O njih imamo že veliko podatkov, nekaj smo jih že posredovali igralkam, vendar jih ne želimo preveč obremenjevati z igro nasprotnic. Igrajo zelo raznovrstno in moderno odbojko, tudi zato ker so domačinke, jih vidim kot kandidatke za kolajne."