Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
30.08.2015 13:42:18
Deli članek:

Slovenske balinarke prve in četrte v Rumi

foto Rok Miihič

Najboljše slovenske balinarke so nastopile na mednarodnem turnirju v Rumi. Mlajša selekcija do 21. leta je zmagala, članska pa končala na četrtem mestu.

Mlajša ekipa Laura Škoberne, Leja Vehovec, Nina Volčina in Ana Vorih se je po polfinalni zmagi z B reprezentanco Hrvaške z 9:1 uvrstila v finale. Tam je s 6:4 'potolkla' še najboljšo hrvaško zasedbo v sestavi Nives Jelovica, Tanja Grubiša, Tea Čanćarević in Virginia Bajrić in tako zasedla prvo mesto. 

Ana Tinta, Helena Ludvik, Denis Vidmar in Tadeja Sodec, ki jih je selektor Jure Rijavec uvrstil v A ekipo, so osvojile četrto mesto po dveh porazih v sklepnem delu turnirja. S Hrvaško A so naše v polfinalu izgubile z 2:8, s Hrvaško B pa v boju za tretje mesto s 3:7. Druge udeleženke - reprezentance Srbije, Rusije, Beograda in selekcija z Gorenjske so obtičale v predtekmovalnih skupinah.

V tehničnih disciplinah je med Slovenkami najboljši izid v natančnem zbijanju dosegla Helena Ludvik, ki se je vrnila v reprezentanco. V dvoboju z Virginio Bajrić je zadela predmete za 27 točk, za njo sta bili po uspešnosti Hrvatica Nives Jelovica s 24 in Ana Vorih z 19 točkami.

Naslednji nastop kakšne slovenske reprezentance bo od 1. do 5 septembra v Casablanci (Maroko), kjer se bodo na svetovnem prvenstvu med našimi mlajšimi člani za kolajne borili tudi Jaka Kosirnik in Matej Kavčič ter med mladinci Erik Čeh, Matija Povh in Nik Švara.