Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
30.08.2015 12:57:49
Deli članek:

28 dni pogojne kazni za Kyrgiosa

Reuters

Avstralski tenisač Nick Kyrgios, ki je tekmecu Stanu Wawrinki na igrišču v Montrealu povedal, da se njegove dekle onegavi z drugim, je zaradi nepremernega obnašanja dobil 28 dni prepovedi nastopanj na ATP turnirjih in še 25.000 dolarjev denarne kazni.

Kyrgiosov stavek, ki so ga ujeli mikrofoni na igrišču, da Kokkinakis "poriva" njegovo dekle Donno Vekić je sprožil zgražanje celotne teniške javnosti. Pri ATP so primer raziskali in Kyrgiosa obtožili "zelo grdega obnašanja".   
V obrazložiti so pri ATP (združenju profesionalnih teniških igralcev) zapisali: "ATP sporoča, da smo Nicka Kyrgiosa spoznali za krivega kršitve kodeksa obnašanja na igriščih. Po pregledu posnetkov dvoboja drugega kroga turnirja v Montrealu smo ugotovili, da je Kyrgios grdo žalil nasprotnika Stana Wawrinko."

Kyrgios bo moral odslužiti kazen, ki so mu jo naložili, če bo naslednje pol leta prekršek ponovil ali, če bo zbral v naslednjih šestih mesecih za več kot 5000 dolarjev kazni (pogojna se izteče 24. februarja 2016).

Naslednji turnir, odprto prvenstvo ZDA, se avstralskemu tenisaču ne bo štel v pogojno kazen, ker je pod patronatom ITF (mednarodne teniške zveze) in ne ATP. Enako velja za polfinalni obračun v Davisovem pokalu (Avstralija igra proti Veliki Britaniji), ki ga tudi organizira ITF. Če bo avstralski jezni mož svetovnega tenisa prekršil pravila do konca sezone, pač ne bo smel igrati 28 dni - decembra, ko je tako ali tako mrtva sezona.  

Podpredsednik ATP Gayle David Bradshaw je ob tem dejal: "Incident je bil neprimeren in meče slabo luč na naš šport. Nick pa je izrazil obžalovanje in najboljše kar se lahko zgodi je, da se je Nick iz tega incidenta nekaj naučil, da se zaveda, da mora na turnirjih spoštovati igralce tako z dejanji kot z besedami."

Kyrgios trenutno trenira na Bahamih pod budnim očesom Lleytona Hewitta in bo v New York prišel v ponedeljek, ko bo nastopil na promocijski akciji Nikea.