Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
17.11.2014 18:24:30
Deli članek:

Je vsega kriva Mirka? (video)

Reuters

John McEnroe trdi, da sta se Roger Federer in Stan Wawrinka na finalu sezone zapletla v besedni obračun.

Nekdaj sloviti igralec, zdaj pa komentator za televizijsko mrežo ESPN, Američan John McEnroe, trdi, da sta bila švicarska igralca po polfinalnem dvoboju na zaključku sezone ATP v Londonu vpletena v incident.

"V slačilnici se je nekaj zgodilo med Federerjem in Wawrinko. In nadaljevalo se je pozno v noč," je dejal McEnroe v komentarjih ob prenosu na ESPN. Takoj po polfinalnem obračunu med Stanom in Rogerjem, ki ga je slednji dobil s 4:6, 7:5, 7:6 (6), naj bi se sotekmovalca v švicarski ekipi za Davisov pokal (finale s Francijo se začne v petek v Lyonu) sporekla.

Wawrinka naj bi izgubil živce, ker naj bi nekdo, ki je sedel v Federerjevi loži v dvorani O2, v tretjem nizu v odločilnih trenutkih, ko je Stan serviral, delal hrup. Nekateri pravijo, da naj bi bila to Rogerjeva žena Mirka. Wawrinka pa naj bi za francosko televizijo dejal: "Enako je naredila tudi v Wimbledonu!"

NI SE GA LOTIL S SILO
Stan zagotovo Rogerju ni prisolil zaušnice ali se ga lotil s silo (verjetno se v tem primeru Federerju ne bi dobro pisalo), čeprav je Fedex za Stanimala trn v peti (v njunih 16 medsebojnih dvobojih je Roger kar 14-krat zmagal).

V slačilnici se je nekaj zgodilo med Federerjem in Wawrinko. in nadaljevalo se je pozno v noč.
John McEnroe

Je pa Stan znan kot precej neugoden igralec, in čeprav je že dolgo časa "le" številka dve švicarskega tenisa, je bil po zmagi na grand slamu v Melbournu doma celo v središču pozornosti. V sobotnem polfinalu je Federerju ves čas serviral v telo, poleg tega pa ga je enkrat še močno zadel z žogico, ko je Federer prišel na mrežo (vse v okviru pravil teniške igre). Na novinarski konferenci po dvoboju Wawrinka ni hotel govoriti o incidentu v garderobi. "Nič posebnega. Bil je napet dvoboj. Proti njemu ni nikoli lahko," je dejal Stan.

TUDI STAN JE ZABRUSIL KAKŠNO KREPKO
McEnroejevih komentarjev kasneje ni potrdil nobeden od igralcev, fotografi, ki so bili ob igrišču med dvobojem med Wawrinko in Federerjem, pa so povedali, da je tudi Stan zabrusil kakšno krepko Rogerjevi ženi Mirki, ki ga je motila med servisom.

Seveda se zdaj pojavlja vprašanje, kaj bo s švicarsko ekipo, ki bo v petek začela finale Davisovega pokala proti Franciji (Švica bo v finalu prvič po letu 1992). Ali sta se Stan in Roger tako sprla, da bo to vplivalo na reprezentanco? Vprašanje je seveda tudi, kaj je s Federerjem, ki je zaradi bolečin v hrbtu predal finale proti Novaku Đokoviću. Slednji je dejal, da mu je Roger v pogovoru povedal, da še ne ve, ali bo nared za finalni obračun v Lyonu. Če bosta igrala tako Federer kot Wawrinka, potem je Švica v finalu velika favoritinja. Hkrati ne smemo pozabiti, da Fedex že dolgo poudarja, da mu v karieri manjka le še zmaga v Davisovem pokalu.


Tudi Roger na novinarski konferenci ni niti z besedo namignil, da sta se s Stanom sporekla. "Proti Stanu je težko igrati. Za oba je bila to dolga sezona in zadovoljen sem, da sem odigral tako dober dvoboj. Tudi Stan je igral izjemno, in če bi še malce boljše serviral, potem bi verjetno zmagal," je dejal Federer. Najboljšega igralca vseh časov so mnogi kritizirali, ker je predal finale, toda Roger je zadnji igralec, ki bi "kar tako" predal.

Ni človek, ki bi predal dvoboj, da bi bil bolj spočit za finale Davisovega pokala.
Novak Đoković

NI VIDETI DOBRO
V teniški karieri je Federer (odigral je precej več kot 1000 dvobojev) v nedeljo predal šele tretji dvoboj – pred tem leta 2008 četrtfinale dvoranskega mastersa v Parizu proti Jamesu Blaku in polfinale leta 2012 v Dohi proti Jo-Wilfredu Tsongaju. Nikoli pa ni predal dvoboja, ki ga je enkrat začel. Kaj pa finale Davisovega pokala in Rogerjeva poškodba? "Trenutno ni videti dobro, toda pred menoj je še nekaj dni. Bomo videli," je še dodal Federer.

Zlobna natolcevanja, da je Roger namerno predal dvoboj, je zanikal tudi veliki zmagovalec in številka ena na svetu Đoković: "Ni človek, ki bi predal dvoboj, da bi bil bolj spočit za finale Davisovega pokala. Popolnoma sem prepričan, da to ni bil razlog za odpoved. To bi bil tako zanj kot zame eden največjih dvobojev v sezoni."

Galerija