Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
07.08.2014 19:48:36
Deli članek:

Balinarji v Kopru v lov na nova odličja

psno

Še slaba dva meseca nas ločita do slavnostne otvoritve članskega evropskega balinarskega prvenstva, ki ga bo od 29. septembra do 4. oktobra gostil Koper.

Pred dnevi pa so iz Urada predsednika Republike Slovenije sporočili, da predsednik republike Slovenije Borut Pahor z veseljem sprejema častno pokroviteljstvo nad balinarskim spektaklom. Na prvenstvu stare celine naj bi nastopilo dvajset reprezentanc, ki se bodo potegovale za odličja v šestih disciplinah, med favoriti za najvišja mesta pa bodo zagotovo tudi člani slovenske reprezentance, ki že vrsto let kroji evropski in svetovni vrh.

Pod vodstvom aktualnega selektorja Aleša Škoberneta so slovenski balinarji pred dvema letoma na evropskem prvenstvu na Hrvaškem kot prva reprezentanca v zgodovini osvojila odličja v vseh šestih disciplinah in sicer eno zlato, štiri srebrne ter eno bronasto kolajno. O kakovosti slovenskega moškega balinanja dovolj zgovorno priča tudi podatek o treh zlatih, dveh srebrnih in bronastemu odličju z lanskega svetovnega prvenstva v Argentini, tako da gre od Davorja Janžiča, Jureta Kozjeka, Aleša Borčnika, Dejana Tonejca in Anžeta Petriča vrhunske dosežke zagotovo pričakovati tudi na domačih tleh.

Predsednik Balinarske zveze Slovenije Sandi Kofol pričakuje, da bo prvenstvo, ki ga bosta gostili balinarski dvorani na Bonifiki in Markovcu, organizirano na najvišjem nivoju: "Trenutno poteka več aktivnosti sočasno. Za nemoteno izvedbo tekmovanj pripravljamo balinarski dvorani na Bonifiki in Markovcu, zbiramo sponzorska sredstva, urejamo vse potrebno v zvezi s prijavami ekip in prostovoljcev, ki bodo sodelovali pri izvedbi prvenstva, na katerem pričakujemo več kot 120 udeležencev in spremljevalcev."
psno