Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jč
07.08.2014 19:39:42
Deli članek:

Vrniti hokej v šole

Jože Črnko

Hokejski klub Triglav Predanovci je naš drugi najstarejši klub, ki pa se ni uspel izogniti krizi.

V vseh letih obstoja je vpeljal številne dejavnosti, saj je bil prvi v Sloveniji organizator tekem evropskega pokala, šel prvi na tekme evropskega pokala v tujino, imel prvi žensko sekcijo hokejistk, pa še za številne dejavnosti bi jim morali pripisati predznak prvi. V zadnjih letih jim tako kot vsem klubom v hokeju na travi in tudi v ostalih športih ni postlano z rožicami, a v Predanovcih so trdno odločeni, da je prav hokej na travi njihov zaščitni znak in zato ga morajo igrati še vrsto let.

Hokejski klub Triglav Predanovci je ena od sekcij, znotraj športnega društva Triglav, kateremu predseduje Tomislav Zrinski. Prvo ime hokejske sekcije je Matjaž Potokar in prav njega smo povabili na tokratni klepet.

Kako ste zadovoljni z minulo sezono?
Za nami je povprečna sezona. Morda smo več pričakovali od članov, ki so drugo mesto izgubili za zeleno mizo, z ostalimi rezultati pa moramo biti zadovoljni. Spet so dobro igrali igralci nižjih selekcij, moram pa omeniti, da je svetla točka cele sezone igranje članov na tekmah evropskega pokala. Rezultat je bil tam v skladu z željami.

Kakšni so obeti za naprej?
V klubu si želimo čim več mladih, ki so dopolnili 18 let, vključiti v sodniško in trenersko strukturo. S tem pa bi razbremenili Vita Fujsa, Matejo Grah in mene, ki smo največ časa prebili na igrišču kot trenerji.

Na odstop vodstva ZHNTS so najbolj žolčno reagirali v Moravskih Toplicah. Ste tudi vi mnenja, da je odstop nepotreben?
Tudi mi smo razočarani in smatramo, da je odstop prehiter. Toliko bolj, ker smo bili vsi klubi z delovanjem zveze povsem zadovoljni. Poskrbeli so za licenciranja, sodniško strukturo, trenerske seminarje, vzpostavili odlične stike z tujino in res mislimo, da je ta odstop prišel ob nepravem času.

Nekoč je bil Triglav znan po odličnem mladinskem pogonu. Je še tako?
Mi še vedno stremimo k temu, da bi čim več otrok igralo hokej na travi. Zdaj bi spet radi uvedli hokejske aktivnosti na Osnovni šoli Puconci, ki je naša domicilna šola.

Kakšna pa je prihodnost ženskega hokeja, ki je dodobra zaznamoval vaš klub?
Žal ne vidim svetle prihodnosti. Nekaj upanja prinaša ponovni prihod hokeja v šolo Puconci, a že sedaj vemo, da je to dolgotrajni proces in da rezultatov ne moremo pričakovati v kratkem.

Vaš klub je prvi dal igralca, ki igra v močni avstrijski ligi. Gregorju Fujsu se bo morda že v prihodnji sezoni priključil brat Anže. Verjetno ste v klubu na to ponosni?
Vsekakor. Res pa je tudi, da nam bosta manjkala kot igralca. Anže se bo morda priključil avstrijski ekipi že prihodnjo sezono. Konec avgusta se odpravlja na preizkusni turnir v Zelino, kjer bo igral za obe ekipi, našo in avstrijsko.

Vaš klub je organizator zelo odmevnega mladinskega turnirja 'Sašo Fajs'. Obstaja v teh težkih časih za šport nevarnost, da turnirja ne bi bilo?
Ne, te nevarnosti ni. Turnir je tradicionalen, je dobro obiskan in zaenkrat bo še otroški vrvež na igrišču v Predanovcih.