Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Oste Bakal
Oste Bakal
09.07.2014 16:23:56
Deli članek:

Težko bo ponoviti Ostravo

Čeprav so se za veliko večino mladih športnic in športnikov začele počitnice, to nikakor ne velja za mlade namiznoteniške igralke in igralce, saj bo kakšnih 600 kadetov, kadetinj, mladincev in mladink iz več kot 40 držav nastopilo na 57. evropskem prvenstvu za mladino.

V italijanskem mestecu Riva del Gardi z dobrih 15.000 prebivalcev bodo med 11. in 20. julijem nastopili tudi naši fantje in dekleta, ki so na lanskem MEP v češki Ostravi, predvsem po zaslugi najboljšega slovenskega kadeta Darka Jorgića dosegli izjemen uspeh in osvojili kar tri kolajne. V prvem delu letošnjega prvenstva, ko se igra ekipno, skorajda gotovo nimamo ekipe, ki bi se lahko borila za kolajne, zato se bodo mladi igralci in igralke borili za obstanek oziroma preboj v 1. divizijo. Sistem tekmovanja je precej zapleten in šele ko se bo začelo predtekmovanje po skupinah, bo znanega nekoliko več.

Morebiti bo za naše nekoliko več možnosti v posamičnem delu MEP ter v dvojicah, za kar se naši fantje in dekleta, pod vodstvom državnega selektorja za mladino Jožeta Urha, državne selektorice za članice Vesne Ojsteršek Drnovšek ter trenerjev Mateja Petarja in Darijana Vizjaka do odhoda v Riva del Gardo pripravljajo vsi fantje in dekleta. Odločeno je namreč, da jih bo v Italiji slovenske barve zastopalo skupaj 15, in sicer sedem deklet in osem fantov.

Selektor Urh je odločil, da bodo v Italiji nastopili: mladinke Nika in Zala Veronik (obe Fužinar Interdiskont), Tamara Pavčnik (Hrastnik), kadetinje Ana Tofant (Mengeš), Katrina Sterchi, Lea Paulin (obe Arrigoni Izola) in Aleksandra Vovk (Logatec), mladinci Darko Jorgić (Krka) Deni Kožul (Logatec), Patrik Sukič (Kema Puconci), Erik Paulin (Arrigoni Izola) ter kadeti Tilen Cvetko, Peter Hribar (oba Krka), Aljaž Frelih (Mengeš) in Luka Norčič (Kema Puconci).

Že pred časom je bil na sedežu ETTU v Luksemburgu opravljen žreb ekipnega dela 57. MEP, kjer naslove branijo Italija in Romunija pri mladincih oziroma mladinkah ter Češka in Romunija pri kadetih oziroma kadetinjah. Edino naši kadeti bodo igrali v prvi jakostni skupini, saj so na minulem prvenstvu v Ostravi osvojili drugo mesto. Letos bi bil uspeh že, če bi se naši kadeti uspeli obdržati med elito, enako velja tudi za ostale ekipe, katerim bi bil uspeh obstanek v 2. diviziji.

Izžrebane skupine, mladinci (2. divizija) - skupina F: Slovenija, Finska, Wales; mladinke (2. divizija) - skupina H: Slovenija, Finska, Bosna in Hercegovina, Ukrajina; kadeti (1. divizija) - skupina D: Moldavija, Nemčija, Danska, Slovenija; kadetinje (2. divizija) - skupina E: Madžarska, Slovenija, Estonija, Azerbajdžan, Bosna in Hercegovina.
Galerija