Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
09.07.2014 11:19:09
Deli članek:

Podaljšal tudi Pedrosa

Reuters

Po Valentinu Rossiju in Yamahi, ki sta v začetku tedna podaljšala sodelovanje za naslednji dve leti, sta nekaj podobnega storila tudi Dani Pedrosa in Honda.

To pomeni, da bo tovarniška ekipa Honde v razredu motoGP ostala nespremenjena vsaj do leta 2017, saj je že na začetku sezone novo pogodbo s tem moštvom podpisal tudi njegov prvi zvezdnik Marc Marquez. "Zelo sem vesel, da smo se s Hondo dogovorili za podaljšanje sodelovanja. Ob tej priložnosti bi se moštvu rad zahvalil, ker verjame vame in mi je zaupanje izkazalo tudi za naslednji dve leti," je povedal 28-letni dirkač, in dodal, da v sodelovanju z japonskim proizvajalcem motociklov vidi najboljši način za nadaljevanje svoje kariere.

"Pri Hondi sem že vse od svoje prve dirke, po najboljših močeh se bom potrudil, da upravičim izkazano zaupanje." Pedrosa je član Hondine družine od leta 2001, ko je debitiral v najšibkejšem razredu, v katerem je tudi osvojil naslov svetovnega prvaka, ki ga je nato nadgradil z dvema naslovoma v četrtlitrskem razredu. Med elito tekmuje od leta 2006, a še vedno čaka na prvi naslov prvaka, do zdaj se je moral zadovoljiti s tremi drugimi mesti. Od leta 2002 je prav Pedrosa tisti, ki je slavil na največ dirkah v razredu motoGP - 25. V tekoči sezoni pa si v skupnem seštevku trenutno deli drugo mesto z Valentinom Rossijem, oba za vodilnim Marquezom zaostajata za 72 točk. 

Reuters

"Zelo smo veseli, da smo se dogovorili z Danijem," je dejal predsednik moštva Šuhei Nakamoto. "Zadovoljni smo z njegovimi predstavami v letošnji sezoni, sodelovanje med Danijem in Marcom se nam zdi zelo uspešno in se že veselimo uspehov v naslednjih dveh letih."

V zadnjem času so Pedroso nekajkrat povezovali z odhodom k Suzukiju, ki se počasi vrača med najboljše. Edini, ki med elitnimi dirkači še nima podpisane pogodbe za naprej, je Jorge Lorenzo. Prav tako morata zasedbo za prihodnje leto objaviti še Ducati in prej omenjeni Suzuki. Andrei Doviziosu se pogodba z Ducatijem izteže letos, medtem ko se mora Cal Crutchlow še odločiti, ali bo pri Ducatiju ostal še eno leto.