Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
09.07.2014 12:56:17
Deli članek:

Urnaut v Latino

Arsen Perić

Kapetan slovenske izbrane vrste se bo po sezoni v Turčiji spet vrnil na Apeninski polotok, v naslednji sezoni bo branil barve Latine.

Po koncu zadnje sezone je za Tineta Urnauta med odbojkarskimi velikani vladalo veliko zanimanje, na voljo je imel ponudbe iz najmočnejših prvenstev, tako poljskega, ruskega kot tudi italijanskega. Na koncu se je odlični sprejemalec, ki se te dni pripravlja na polfinale evropske lige, odločil, da se vrne na Apeninski polotok.
"Spet sem si želel nastopati v po mojem mnenju najmočnejšem prvenstvu na svetu. Imel sem možnost prestopa v Latino in zdela se mi je najboljša."
Tam je že nastopal za Piacenzo, San Giustino in Vibo Valentio, tokrat pa bo branil barve Latine. "Spet sem si želel nastopati v po mojem mnenju najmočnejšem prvenstvu na svetu. Imel sem možnost prestopa v Latino in zdela se mi je najboljša," so bile prve Urnautove besede po prestopu. Pri Latini bo spet sodeloval z Gianlorenzom Blenginijem, ki je bil njegov trener že pri Vibu. "Pod njegovim vodstvom sem se veliko naučil in tudi on je eden od razlogov, zakaj sem se odločil za to potezo." Pri Latini, ki je lani v pokalu challenge gostovala pri Calcitu Volleyballu, bomo lahko še naprej spremljali tudi srbskega korektorja Sašo Starovića, ki je podaljšal pogodbo, novi prosti igralec bo 35-letni slovenski zamejec Loris Mania.