Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bu
bu
02.07.2014 11:45:12
Deli članek:

Odštevajo le še dneve

Grega Wernig

Slovenska bejzbol reprezentanca ima pred seboj le še nekaj dni priprav na evropsko prvenstvo, ki ga bo od 29. julija do 2. avgusta gostila Slovenija na igriščih v Štepanjskem naselju na Ježici.

Izbranci selektorja Vojka Korošca želijo na domačem prvenstvu divizije C osvojiti enega od prvih dveh mest in se prebiti v divizijo B. "Evropsko prvenstvo je za nas prelomno. Projekt gradimo z novo ekipo, želimo se vrniti v divizijo B in nato A, nekoč pa postati prvaki. Število igralcev je pri nas omejeno. Povratek ne bo lahek. Igralci zavzeto trenirajo, zdaj smo skupaj enkrat na teden, s 14. julijem bomo trenirali vsak dan. Dosegli bomo, kar smo si zastavili," je na tiskovni konferenci na bejzbol igrišču v Štepanjskem naselju dejal Korošec. Ob tem selektorja veseli, da bodo s prvenstvom igrišča zdaj urejena, kar je dediščina za ta šport v prihodnosti.

Predsednik zveze za bejzbol in softbol Slovenije Boris Vehovec je ob tem dejal, da je EP za njih čast. Slovenija ga je dobila na februarskem kongresu v konkurenci Francije, Rusije in Izraela, EP pa bo gostila prvič. Selektorju Korošcu, vodstvu zveze in tudi trenerjem mlajših selekcij je od februarja na voljo tudi Američan Vincent Colasuonno. Trener in nekdanji igralec, ki skrbi predvsem za razvoj mladih igralcev, je s trenutnim potekom dela zadovoljen in upa, da bo tako tudi vnaprej.

Slovenija bo na EP igrala v skupini B, v kateri so še Finska, Izrael in Latvija. Vse tekme bo igrala na Ježici. V skupini A so Irska, Norveška, Romunija in Madžarska.

Slovenija pa bo od 8. do 12. julija gostila še eno EP, in sicer za dečke in deklice do 12 let. Prizorišče bo igrišče Golovec, po besedah selektorja Roka Lesjaka pa tudi njegova ekipa cilja na prvo ali drugo mesto, predvsem pa si želi, da bodo ti igralci nekoč zaigrali za člansko ekipo.

Prireditelji obljubljajo, da bodo poskrbeli tudi za spremljevalni program, predvsem za mlade, s katerim želijo predstaviti bejzbol širši skupnosti. Organizacijo prvenstva vidijo kot promocijo športa v Sloveniji, kjer ta ni posebej prepoznaven, želja pa je, da postavijo temelje projektu, ki si ga je zastavila zveza: širitvi bejzbola po vsej Sloveniji.