Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
01.07.2014 10:33:00
Deli članek:

Trmasto vsak pri svojem

Nikola Miljković

Ta konec tedna moško izbrano vrsto čakata še zadnji tekmi, s katerima si želi priigrati prvo mesto v skupini B in postaviti piko na i uspešnemu skupinskemu delu. A prave tekme šele prihajajo.

V soboto in nedeljo bo v dvorani Lukna gostovala Makedonija, ki je slovenski izbrani vrsti v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo že povzročala nemalo preglavic in ki je bila pretekli konec tedna prosta. Za razliko od varovancev Luke Slabeta, ki jih je že načela utrujenost in nasičenost. »Zavedamo se, da tekmi ne bomo mogli odigrati z veliko nihanji. Zelo bi si želel zmage na prvi tekmi, ki bi nam zagotovila prvo mesto v skupini. Strokovno vodstvo se bo moralo usesti in posvetovati o tem, kako naprej. Zadnji konec tedna je pustil velike posledice in ne smemo biti zaletavi, da se nam ne bo zataknilo na zadnji ali predzadnji stopnici,« je bil previden Slabe in dodal: »V naslednjih dneh se bomo še več pogovarjali in skušali biti sproščeni, da ne pride do zasičenosti. Da gredo fantje v posteljo še vedno z motivom, da se naslednji dan dokažejo na treningih.«

»Še vedno meni, da ni storil nič napačnega. Želi si igrati, a jaz ne bom popustil. Letos nanj ne računam več.«

Če je bilo v zadnjih tednih še nekaj ugibanj o tem, ali bo Alen Pajenk zaigral za reprezentanco, mu je Slabe vsaj za tokratni tekmovalni del prižgal rdečo luč: »Še vedno meni, da ni storil nič napačnega. Želi si igrati, a jaz ne bom popustil. Letos nanj ne računam več.« Prav tako kot tudi ne na Dejana Vinčića in Aljošo Bogožalca, vsem želi uspešne sezone, nato se bodo karte znova premešale.