asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

marjetka in rudi.pg Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

STA
STA
0 05.06.2024 15:09:08

Kapetan slovenske reprezentance ima nov klub

Volleyballworld
Slovenski odbojkarski as Tine Urnaut bo tudi v prihodnji sezoni igral na Japonskem. Se pa po dveh sezonah pri ekipi JTEKT Stings koroški sprejemalec seli k Wolfdogs Nagoyi, je klub pred dnevi sporočil na družbenih omrežjih. Pogodbo z ekipo iz Inazawe je sicer podpisal tudi odlični 32-letni nizozemski korektor Nimir Abdel-Aziz.

Petintridesetletni Urnaut ima za sabo bogato kariero, ki jo je začel pri domačem Fužinarju. Nato se je v domovini preselil k takratnemu Autocommerceu (zdaj ACH Volley), kasneje pa je v tujini zastopal nekatere velike klube in osvojil številne lovorike.

Med drugimi je igral za grški Olympiakos, poljski Kedzierzyn Kozle ter italijanske Piacenzo, Latino, Trentino, Modeno, Milano in še nekatere druge po celem svetu.


Urnaut je tudi s slovensko izbrano vrsto dosegel številne uspehe, trikrat je bil evropski podprvak (2015, 2019, 2021), lani je osvojil še bron, na SP (2022) in v ligi narodov (2021) je s soigralci zasedel četrto mesto, osvojil pa je tudi evropsko ligo (2015) in pokal Challenger (2019).

Kapetan slovenske reprezentance se trenutno s soigralci mudi prav na Japonskem, kjer poteka eden od turnirjev lige narodov. Slovenijo po današnji zmagi proti Turčiji (3:0) v Fukuoki čakajo še tekme proti Braziliji v petek, Japonski v soboto ter Bolgariji v nedeljo.

Slovenija je blizu prvemu nastopu na olimpijskih igrah. Ob ugodnem razpletu bi si lahko vozovnico za Pariz zagotovila že na turnirju v Fukuoki. V kolikor pa se to ne bo zgodilo, lahko do olimpijskega nastopa pride na domačem turnirju v Ljubljani med 18. in 23. junijem.

Značke: odbojka, pogodba

Članki iz rubrike