stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 09.09.2023 10:52:38

Danes gre zares! Slovenski odbojkarji pred prvim izzivom, kjer ni prostora za napake!

volleyballworld.com
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes v Varni odigrala dvoboj osmine finala evropskega prvenstva.

Potem ko so dobili vseh pet tekem prvenstva, pri tem pa izgubili le en niz, javnost tudi na obračunu s Turčijo pričakuje zmago, čeprav varovanci Gheorgheja Cretuja opozarjajo, da tekmec nikakor ni lahek in da ga jemljejo sila resno.

Še posebno, ker ga vodi Alberto Giuliani, ki je Slovence popeljal do dveh srebrnih kolajn na evropskih prvenstvih, in nekdanje varovance odlično pozna.

"Tekmece zelo dobro poznamo, pa tudi oni nas. Njihov selektor je bil v preteklosti z nami. Velikih skrivnosti med ekipama ni. Potrebno bo biti zbran in osredotočen na našo igro. Nikakor Turkom ne smemo dovoliti, da bi bili oni tisti, ki bodo narekovali potek tekme," pred dvobojem poudarja srednji bloker Alen Pajenk.

Turki, pri katerih je glavni zvezdnik Adis Lagumdžija, so na prvenstvu zabeležili dve zmag in tri poraze. Na odločilni tekmi za napredovanje so ugnali Izrael, boljši so bili tudi od Grčije, proti Portugalski in Romuniji so izgubili z 2:3, dobro pa so se upirali tudi Francozom.

"Čaka nas težka tekma. Turki zagotovo sodijo v vrh evropske odbojke. Njihova reprezentanca premore nekaj zelo dobrih igralcev. Med njimi velja izpostaviti korektorja Lagumdžijo, ki je eden najboljših na svetu. Če bomo ustavili njega, bomo naredili velik posel," je dejal slovenski prosti igralec Jani Kovačič.

Slovenija in Turčija sta se doslej pomerili desetkrat. Osem dvobojev je dobila Slovenija, med njimi tudi zadnjega na evropskem prvenstvu v Ljubljani leta 2019, dva pa Turčija, zadnjega v evropski ligi leta 2018. Na evropskih prvenstvih ima Slovenija dve zmagi na dveh medsebojnih tekmah.

Obračun se bo začel ob 16.30 uri.

Članki iz rubrike