sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

ou
ou
0 08.09.2023 11:41:00

Slovenska footgolf liga 2023: Gaj Rosič se je vrnil z zmago

Žiga Sraml, gonilna sila footgolfa v Šmarju pri Jelšah, pri začetnem udarcu
Domen Jančič
Jelšingrad je pokazal svojo moč, kajti le peščica ga je premagala. Drugi september bo v slovenski footgolf zapisan kot dan izjemnih trenutkov. Tehnično zahtevno in razgibano igrišče s čarobnimi razgledi v neposrednem centru Šmarja pri Jelšah je poskrbelo za 'hole in one', zmago večkratnega državnega prvaka Gaja Rosiča, prve stopničke za domačine in veliko željo mnogih igralcev, da se vrnejo in premagajo Footgolf igrišče Jelšingrad.

Tekma je bila napeta do zadnjih trenutkov, razigravanja za prva in druga mesta so namreč potekala v skoraj vseh starostnih skupinah. Mladinci so med drugim pokazali pravi spektakel pred mladinskim državnim prvenstvom, ki bo 17. septembra v Ljubljani.

Domačin Deučman z zgodovinskim uspehom za FK Erlachstein
Največji ponos je Šmarju prinesel Nejc Deučman, ki je s štirikratnim državnim prvakom Gajem Rosičem igral za prvo mesto, na koncu moral slednjemu priznati premoč, a vendar je Deučman domov odnesel prvi pokal za domači Footgolf klub Erlachstein. Tekma je bila odigrana na najvišji ravni, organizator pa je šesterico državnih tekmovanj postavil še na višjo raven. Poskrbljeno je bilo tudi za okrepčila z Grajsko kavarno pod okriljem Gostilne Krpan, spremljali smo teniški turnir za pokal Erlachstein in glasno navijali za lokostrelski turnir Šentlok. Šmarje pri Jelšah je dokazalo, kaj pomeni sožitje športnega kluba, društev in gostinstva z Javnim zavodom za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah. Na Kozjanskem se čuti volja in velika želja, da footgolf postane stalnica na kompleksu orientalskega dvorca Jelšingrad, kjer se trudijo za njegovo ponovno oživitev.

Šmarje, hvala za gostoljubje in igrišče, ki mnogim ne bo pustilo spati do prihodnjič. Se vidimo na treningu in na prihodnjih tekmah.

Naslednji mladinci, zaključek v Bovcu


Predzadnji krog Slovenske Footgolf Lige 2023 bo v nedeljo, 17. septembra, ko bomo pridobili tudi najboljše posameznice in posameznike na mladinskem državnem prvenstvu. Konec septembra nas čaka še zadnji krog, ki bo tokrat v Bovcu. Imamo zelo odprto prvenstvo, ki bo v naslednjih tednih pokazalo, kdo so bili najboljši posameznice in posamezniki v vseh kategorijah. Veselimo se zaključka ter zadnjega ekipnega tekmovanja v match playu, ki bo prav tako na zahodu Slovenije v čudovitem Bovcu. (pr fzs)

Vrstni red v Jelšingradu
Moški: 1. Gaj Rosič (Bovec), 2. Nejc Deučman (Šmarje), 3. Viktor Belak (Pomurje)
Ženske: 1. Sabina Huber (Ptuj), 2. Irena Krajnc (Ptuj)
Veterani 45+: 1. Leon Šuntner (Olimje), 2. Simon Sladič (Bovec), 3. Milan Kristovič (Ptuj)
Veterani 55+: 1. Bojan Taneski (Ljubljana), 2. Nani Franc Matjašič (Olimje), 3. Dejan Obradovič (Ljubljana)
Mladinci do 18 let: 1. Enej Huber (Ptuj), 2. Gal Mlekuž (Bovec), 3. Alen Huber (Ptuj)

Značke: footgolf, šport

Članki iz rubrike