stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 08.09.2023 18:38:38

Slovenski odbojkarji motivirani pred dvobojem s Turki

Eurovolley
Danes se na moškem odbojkarskem evropskem prvenstvu v Italiji, Bolgariji, Severni Makedoniji in Izraelu začenjajo boji osmine finala. Slovenske odbojkarje v Varni v soboto ob 16.30 po slovenskem času čaka dvoboj s Turki. Slovenci tekmo z veseljem pričakujejo in so izredno motivirani, a pravijo, da jih čaka težka tekma.

Slovenci so v skupinskem delu na petih tekmah tekmecem oddali le en niz in osvojili prvo mesto v skupini B. Najprej so s 3:1 ugnali Ukrajince, nato pa so bili v treh nizih boljši še od Fincev, Špancev, Hrvatov in Bolgarov.

Nastope v izločilnih bojih bodo v osmini finala začeli proti Turkom, ki so v Tel Avivu v skupini D osvojili četrto mesto. Za nastop v končnici so trepetali vse do konca, vanjo so se uvrstili z zmago na zadnji tekmi, ko so premagali Izrael. Pred tem so po ogorčenem boju v vseh, sicer le treh nizih izgubili s Francijo, Romunija in Portugalska sta jih premagala s 3:2, poleg Izraela pa so premagali še Grčijo.

"To so tekme, ki jih vsi z veseljem pričakujemo. Pred tekmo smo še naprej delali na sebi, pilili detajle in ohranjali telesno pripravljenost. Izredno smo motivirani, saj vemo, da moramo na naslednjih tekmah pokazati še boljšo igro kot v skupinskem delu," je pred obračunom za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejal Žiga Štern.

Turško reprezentanco vodi nekdanji italijanski strokovnjak Alberto Giuliani, ki je Slovenijo na zadnjih dveh evropskih prvenstvih (2019, 2021) popeljal do srebrne kolajne.

"Tekmece zelo dobro poznamo, pa tudi oni nas. Njihov selektor je bil v preteklosti z nami. Velikih skrivnosti med ekipama ni. Potrebno bo biti zbran in osredotočen na našo igro. Nikakor Turkom ne smemo dovoliti, da bi bili oni tisti, ki bodo narekovali potek tekme," pa pred dvobojem poudarja srednji bloker Alen Pajenk.

kovacic mozic
Eurovolley

Slednji je z Giulianijem sodeloval tudi na klubski ravni pri grškem Olympiacosu. "Z Albertom sva veliko časa preživela skupaj, zato bo sobotni dvoboj tudi nekoliko oseben. Želim si ga premagati, na to sem osredotočen. V soboto bomo s soigralci zaigrali na vso moč," je še pristavil Pajenk. Ta je v zadnji sezoni v dresu rdeče-belih iz Pireja segel po naslovu prvaka evropskega pokala challenge in kot najkoristnejši igralec prvenstva ekipo vodil do naslova grškega prvaka.

"Čaka nas težka tekma. Turki zagotovo sodijo v vrh evropske odbojke. Njihova reprezentanca premore nekaj zelo dobrih igralcev. Med njimi velja izpostaviti korektorja Adisa Lagumdžijo, ki je eden najboljših na svetu. Če bomo ustavili njega, bomo naredili velik posel," je dodal slovenski prosti igralec Jani Kovačič.

Zmagovalec dvoboja med Slovenijo in Turčijo se bo v četrtfinalu, ki ga bo prav tako gostila Varna, srečal z boljšo ekipo dvoboja med Portugalsko in Ukrajino. Polfinala in tekmi za medalje bo 14. in 16. septembra nato gostil Rim.

Značke: odbojka, ep, moški

Članki iz rubrike