sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

ou
ou
0 07.09.2023 13:43:36

Kasaške dirke na hipodromu Vrbljene: Odlični dosežki Krima

Rok Heric in Orsi
Milan Knez
Konjeniško društvo Krim je tretjo nedeljo v juliju pozno popoldne organiziralo svojo letošnjo prireditev na najmanjšem, a kot je zatrdil eden od zmagovalcev, najlepšem slovenskem kasaškem hipodromu.

Vse prisotne so pred začetkom tekmovanja pozdravili gospod Danilo Steyer, predsednik Kasaške zveze Slovenije, gospod Jože Škulj, predsednik KD Krim, in gospa Mira Žagar, podžupanja občine Ig, ki je tudi uradno odprla tekmovanje. Prireditve se je udeležila gospa Zuhra Jovanovič, prav tako podžupanja občine Ig.

V šestih dirkah je nastopilo 28 konjev kasačev, osrednje pa so bile spominske dirke Srečka Pristavca, Franca Pirca in Jožefa Novaka ter seveda dirka za pokal občine Ig.

V prvi dirki sta prvo in drugo mesto osvojila člana KD Krim, in sicer prvo mesto Borut Zaletel s kobilo Elvis The King, drugo mesto pa No Clarisa Secret z voznikom Borutom Jerovškom. Na Pristavčevem memorialu je slavil Rok Heric s kobilo Orsi KK Ljutomer. V četrti dirki pod pokroviteljstvom občine Ig je slavil Jerry Joy KK Komenda z voznikom Romanom Jerovškom, tretje mesto pa je osvojil Malvazija B. Tomažič KD Krim z voznikom Borutom Zaleteljem.



V spominski dirki Franca Pirca je slavil Don Saxo z voznikom Jankom Sagajem, domača favoritka Ciara TP pa je bila diskvalificirana. V šesti dirki, memorialu Jožefa Novaka, je slavil Floto z voznikom Brankom Seršenom iz KK Ljutomer.

Sedma dirka je bila rezervirana za kasaški podmladek; dirkali so namreč s poniji. V dirki je nastopilo šest poni vpreg, zmaga pa je pripadla Lili z voznikom Jako Šušteršičem.

Prireditev se je kot po navadi zaključila pozno v noč ob dobri glasbi ter pogovoru s prijatelji konj in konjeniškega športa.

Značke: kasaštvo, konji, dirka

Članki iz rubrike