stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ou
ou
0 26.08.2023 12:18:25

Brutalno iskreni Gheorghe Cretu slovenski državi nalil čistega vina: Ti fantje si zaslužijo ...

Martin Metelko
Pred letom dni je Gheorghe Cretu tako rekoč čez noč prevzel vodenje slovenske odbojkarske reprezentance, le nekaj dni pred začetkom svetovnega prvenstva. Že čez nekaj dni pa bo Gheorghe Cretu svoje varovance poskušal spet popeljati na evropski vrh.

Romunski strokovnjak in eden najboljših odbojkarskih trenerjev v Evropi se je tokrat predstavil v drugačni luči: spregovoril je o svojem otroštvu v Romuniji; o tem, zakaj je zbežal s prvega odbojkarskega treninga; o hudih bolečinah, ki so vodile v konec igralske kariere, pa o tem, kako je spoznal svojo soprogo, sicer zelo uspešno košarkarico, in še o marsičem zanimivem.

Ko smo ga povprašali, kaj se je v letu dni naučil o Sloveniji, o kulturi in temperamentu, je odgovoril: "Ta občutek, kako je voditi majhno državo, sem dobil že v Estoniji. Ko sem lani prišel v Slovenijo, sem doživel najbolj intenzivne dneve v svojem življenju. Od prvega trenutka sem vedel, da ti fantje vedo, kaj želijo, in da ne bodo popustili niti za milimeter. V Sloveniji sem občutil tudi visoko kulturo športa, občutil sem veliko spoštovanje do športnikov in ogromen ponos, da lahko predstavljajo svojo državo."

cretu 2
Martin Metelko


Med svetovnim prvenstvom, ki je deloma potekalo tudi v Sloveniji, ga je navdušilo to, kako so ljudje množično prihajali na tekme slovenske reprezentance, da so navijale cele družine in da je bilo že ob prihodu v dvorano vse v slovenskih barvah. "Še zdaj, ko se pogovarjam z vami, čustveno podoživljam te občutke, ko sem videl 13 tisoč ljudi na naši tekmi," je kar s tresočim glasom razlagal. A kljub temu, da podporo čuti na vsakem koraku, bi si želel še nekaj več.

"Fantje si zaslužijo še več. Poglejte si le poljsko reprezentanco, njihove odbojkarje lahko vidite na vsaki bencinski postaji, v trgovinah, v reklamah na televiziji, vsi jih poznajo. To bi si želel tudi za slovenske odbojkarje. Le poglejte si, kako so pred dnevi utišali celo dvorano na tekmi s Poljaki, res bi si zaslužili večjo podporo ne le navijačev, temveč celotne države, gospodarstva … To so fantje, po katerih se lahko zgleduje celotna država, ki majhnim otrokom dajejo vedeti, da se sanje uresničujejo," je svojo željo razkril selektor.


• CELOTEN POGOVOR S SELEKTORJEM ODBOJKARSKE REPREZENTANCE JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKI24.

cretu 6
Martin Metelko

Članki iz rubrike