IMG_20220902_093906 Svet24.si

Velovu za podkupovanje leto dni pogojnega zapora ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

saša-einsiedler, revija-jana Njena.si

Saša Einsiedler o trpljenju na skrivaj in zlobi, ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

(mb)
(mb)
0 25.08.2023 12:21:00

Domačin Kaučič ugnal vso konkurenco

Uroš Krajnc, Mihael Wajs, Nani Franc Matjašič, Damijan Kaučič in Milan Kristivič
psno
Footgolf Pomurje in Footgolf zveza Slovenije so v Radencih gostili novi format pokalnega tekmovanja Slovenije v footgolfu, ki je potekal v soboto in nedeljo na tamkajšnjem igrišču za golf.

Med moškimi je bil zmagovalec Damijan Kaučič, pri seniorjih je slavil Milan Kristovič s Ptuja, pri super seniorjih Nani Franc Matjašič iz Olimja, med ženskami Selena Györek ter pri mladincih Matic Podgoršek (oba Footgolf Pomurje). Igrišče v Radencih je bilo kljub vročim temperaturam odlično pripravljeno in vsi tekmovalci so uživali na zelenicah.

Trije footgolfisti z izenačitvijo rekorda igrišča (–7)

V Radencih so bili številni zelo razpoloženi footgolfisti. Milan Kristovič, Damijan Kaučič in Janoš Flink so vsi odigrali 18 lukenj z rezultatom 65 udarcev (–7). Doslej je rekord igrišča imel Damijan Kaučič, ki je tudi tokrat s 65 udarci zaključil svojo igro na turnirju in izenačil svojo najboljšo igro. Igrišče v Radencih ima trenutno devet lukenj, a se v prihodnjem letu obeta pomembna sprememba na 18 lukenj. Footgolf v tekmovalnem smislu izjemno napreduje in verjamemo, da se obstoječi rekord lahko še izboljša. Pomurje dokazuje, da so ljudje vzeli footgolf kot obliko rekreacije in tekmovanja. Želja je, da bi v prihodnje še povečali število članic in članov. Prijetno presenečenje sta bili novi članici Selina Györek in Julija Lasbaher Fridau, ki bosta v prihodnje zagotovo krojili usodo slovenskega ženskega footgolfa.

Predsednik Footgolf kluba Pomurje Simon Detellbach je po uspešni izvedbi dvodnevnega turnirja povedal: "Vesel sem, da smo glavnino tekmovanj v Radencih za letos uspešno končali. Veliko dela je za nami, zdaj pa se lahko osredotočimo zgolj na igro na zaključnih turnirjih. Zahvalil bi se celotni ekipi Footgolf Pomurje in Footgolf zvezi Slovenije, ki dela z roko v roki in gradi na organizaciji za prihodnost. Imamo smele načrte za povečanje igrišča v Radencih in to bo za Pomurje velika priložnost, da se footgolf še bolj razvije. V Pomurju imamo radi vse, kar je povezano z nogometno žogo, in čaka nas lepa prihodnost tudi v footgolfu."

Damijan Kaučič, zmagovalec pokala Slovenije, je po zmagi strnil misli: "V sobotno tekmo sem šel zelo sproščen, kar je bilo odločilno za dobro odigranih 18 lukenj. Čeprav sem na prvi luknji naredil 'bogey', se nisem obremenjeval, ampak sem naprej igral sproščeno, iz luknje v luknjo bolj užival in dobival tisto samozavest, ki je v footgolfu nujno potrebna. V nasprotju s prvo tekmo sem šel v nedeljsko drugo zelo živčen in pod velikim pritiskom. Celotno tekmo sem čutil nervozo, vendar sem kljub vsemu zdržal in postal pokalni prvak Slovenije. Posebej moram izpostaviti sotekmovalce v 'flightu', s katerimi smo se spodbujali, si dajali nasvete in igrali v res dobrem vzdušju. Zahvaljujem se vsem članom Footgolf kluba Pomurje za podporo, velika pohvala za izredno dobro pripravljeno igrišče pa gre našemu šefu Silvu in Alešu."

Milan Kristovič, zmagovalec tekme pri seniorjih nad 45 let, nam je zaupal svoje občutke: "Pokal Slovenije je poleg državnega prvenstva najbolj cenjena domača lovorika. S to mislijo sem tudi začel to dvodnevno tekmovanje. Prvi dan sem igral perfektno, saj sem z –7 izenačil rekord igrišča, kar je pomenilo tudi absolutno prvo mesto. Naslednji dan sem začel nekoliko bolj sproščeno, saj sem imel veliko prednost pred drugimi. V mojem 'flightu' sem igral s tremi Madžari, ki so trenutno med top 10 na evropski lestvici. Nekako sem samo držal razliko ter s prednostjo 10 udarcev postal seniorski pokalni prvak. Vsekakor je to zame čast in hkrati dokaz, da lahko tekmujem s komerkoli. Pohvaliti moram organizatorja, kajti igrišče v Radencih je bilo urejeno na resnično visoki ravni."

Nani Franc Matjašič je zmagal pri seniorjih nad 55 let in nam je povedal: "Želje in cilji pred pokalno tekmo so bili zelo visoki, zato sem te tudi toliko bolj vesel. Zdaj bo lažje tudi v slovenski footgolf ligi, saj se bom lahko povsem osredotočil nanjo. Igrišče v Radencih je bilo odlično pripravljeno, zato je bilo v neznosni vročini lažje igrati. Čestitke tudi preostalim zmagovalcem in dobitnikom pokalov v drugih kategorijah."

Naš mladi odličen footgolfist Matic Podgoršek iz Footgolf Pomurje nam je predstavil svoj pogled na tekmovanje v Radencih: "Kot mladinski zmagovalec v pokalnem prvenstvu se počutim zelo dobro in sem vesel, da mi je kljub napornemu vikendu to uspelo. Na mladinskem državnem prvenstvu in na Ptuju pa si seveda želim čim višjih uvrstitev in dobrih rezultatov."

Selina Györek iz Footgolf Pomurje je tokrat nastopila prvič in povedala: "Nad samim tekmovanjem sem bila navdušena, saj je bilo to zame prvič. Dosegla sem zadovoljiv rezultat, ki ga nisem pričakovala. Upam, da mi bo v nadaljevanju uspelo doseči še več podobnih rezultatov."

Poetovio Footgolf Cup 2023

Ptuj bo v nedeljo ponovno gostil najboljše tekmovalke in tekmovalce, saj bosta odigrani kar dve tekmi FIFG100. Nedeljska dopoldanska bo veljala za 4. krog slovenske footgolf lige. Skupni seštevek obeh tekem pa bo zanimiv za vse, ki bodo odigrali dve nedeljski tekmi po 18 lukenj.

Poplave na začetku avgusta so nas prisilile, da tudi v Sloveniji premierno naredimo dve tekmi na en dan. To je v tujini pogosto praksa, pri nas pa jo bodo preizkusili prvič. Zagotovo bo na Golf igrišču Ptuj ponovno izvrstno tekmovalno vzdušje. Ptujsko golf igrišče je izjemno lepo vzdrževano in resnično je užitek, ko lahko med luknjami stopimo v varno zavetje sence. Pred nami je zelo napet boj za najvišja mesta v vseh petih kategorijah: mladinci, ženske, moški, seniorji nad 45 in seniorji nad 55 let. Vabljeni tudi vsi, ki še ne igrate footgolfa, da si pridobite informacije o zelo zanimivi igri, ki jo v Sloveniji igrajo že na šestih footgolf destinacijah (Bovec, Ljubljana – Stanežiče, Radenci, Šmarje pri Jelšah, Olimje in Ptuj). 

POKAL SLOVENIJE V FOOTGOLFU
MOŠKI
1. Damijan Kaučič (Footgolf klub Pomurje)
2. Uroš Krajnc (Footgolf klub Ptuj)
3. Mihael Wajs (Footgolf klub Pomurje)
SENIORJI
1. Milan Kristovič (Footgolf klub Ptuj)
2. Renato Hvalec (Footgolf klub Pomurje)
3. Leon Šuntner (Footgolf klub M Olimje)
SENIORJI 55+
1. Nani Franc Matjašič (Footgolf klub M Olimje)
2. Bojan Taneski (Footgolf klub Ljubljana)
3. Matjaž Damiš (Footgolf klub Ptuj
ŽENSKE
1. Selina Györek (Footgolf klub Pomurje)
2. Julija Lasbaher Fridau (Footgolf klub Pomurje)
MLADINCI
1. Matic Podgoršek (Footgolf klub Pomurje)
2. Anžej Kvas (Footgolf klub M Olimje)
SOBOTNI TURNIR FIFG 100
MOŠKI
1. Damijan Kaučič (Footgolf klub Pomurje)
2. Mihael Wajs (Footgolf klub Pomurje)
3. Uroš Krajnc (Footgolf klub Ptuj)
SENIORJI
1. Milan Kristovič (Footgolf klub Ptuj)
2. Zoltan Mayer (UTE – Madžarska)
3. Peter Zsuppan (UTE – Madžarska)
SENIORJI 55+
1. Nani Franc Matjašič (Footgolf klub M Olimje)
2. Matjaž Damiš (Footgolf klub Ptuj)
3. Bojan Taneski (Footgolf klub Ljubljana)
ŽENSKE
1. Selina Györek (Footgolf klub Pomurje)
2. Julija Lasbaher Fridau (Footgolf klub Pomurje)
MLADINCI
1. Matic Podgoršek (Footgolf klub Pomurje)
2. Anžej Kvas (Footgolf klub M Olimje)
NEDELJSKI TURNIR FIFG 100
MOŠKI
1. Damijan Kaučič (Footgolf klub Pomurje)
2. Uroš Krajnc (Footgolf klub Ptuj)
3. Boštjan Pek (Footgolf klub Ptuj)
SENIORJI
1. Janoš Flink (UTE – Madžarska)
2. Milan Kristovič (Footgolf klub Ptuj)
3. Leon Šuntner (Footgolf klub M Olimje)
SENIORJI 55+
1. Nani Franc Matjašič (Footgolf klub M Olimje)
2. Bojan Taneski (Footgolf klub Ljubljana)
3. Matjaž Damiš (Footgolf klub Ptuj)
ŽENSKE
1. Selina Györek (Footgolf klub Pomurje)
2. Julija Lasbaher Fridau (Footgolf klub Pomurje)
MLADINCI
1. Matic Podgoršek (Footgolf klub Pomurje)
2. Anžej Kvas (Footgolf klub M Olimje)
Galerija

Članki iz rubrike