stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 26.08.2023 09:21:55

Danes in jutri spektakel na Ljubljanici - 'Volleyball on Water'

Danes in v nedeljo bo v Ljubljani prvi turnir v odbojki na vodi na svetu z imenom re:do Volleyball on Water. V glavnem mestu bodo nastopile odbojkarske dvojice iz desetih držav, v boj za prestižno zmago pa se bo podalo tudi pet slovenskih.

Sprva bi moral biti turnir na sporedu že 12. in 13. avgusta, a so ga organizatorji zaradi takratnih razmer v državi prestavili na poznejši termin.

Na ikoničnem prizorišču med Ribjo brvjo in Tromostovjem bo že tretjič odbojka na vodi. Po dveh promocijskih dogodkih pred evropskim prvenstvom 2019 in svetovnim prvenstvom 2022 se bodo odbojkarji zdaj merili še na prvem turnirju.

odbojka ljubljanica 1


V moški konkurenci bosta Slovenijo zastopala reprezentanta Črtomir Bošnjak in Alan Košenina, nekdanji večkratni slovenski prvak v odbojki na mivki Tadej Boženk pa tokrat ne bo mogel računati na svojega standardnega soigralca Vida Jakopina, ampak bo nastopil v paru z Josipom Pribanićem.

V ženskem delu turnirja se bo med seboj prav tako merilo osem dvojic, med njimi tri slovenske. Ena naših najboljših odbojkaric na mivki Tajda Lovšin bo zaigrala v paru z Nino Lovšin, nekdanja reprezentantka Klara Kregar bo nastopila z Lano Žužek, spremljali pa bomo tudi mladi reprezentantki v odbojki na mivki Zojo Kalar in Živo Javornik.

Turnir se bo začel danes ob 9. uri, ko bodo na sporedu tekme skupinskega dela tekmovanja, obračuni pa bodo predvidoma trajali vse do 23. ure. V nedeljo se bodo dopoldne odvijali polfinalni dvoboji, veliki finale za ženske bo ob 21. uri, pri moških pa se bo boj za zlato odličje začel ob 22. uri.

Organizatorji so poskrbeli tudi za pester spremljevalni program s plesno predstavo Povodni mož in Urška pod taktirko priznanega koreografa Mihe Krušiča ter nastopi Dua Kamikaze. Zabave ne bo manjkalo tudi v navijaški coni na Stritarjevi ulici, kjer si bo odbojkarske obračune moč ogledati na velikem ekranu.


Članki iz rubrike