stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 18.08.2023 21:47:16

Po pričakovanjih: gladek poraz Slovenk v uvodu EP

alesfevzer.com
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je danes odigrala svojo prvo tekmo na evropskem prvenstvu in doživela prvi poraz. V belgijskem Gentu je bila boljša Poljska s 3:0 (19, 14, 19).

Slovenija - Poljska 0:3 (19, 14, 19)
* Top Sport Hall, gledalcev 853, sodnika: Ewald (Nemčija), Cinatl (Češka).
* Slovenija: Mlakar 3, Pogačar 2 (1 as), Pucelj 1 (1 blok), Lorber Fijok 5, Zatković 9 (1 as), Šiftar 7 (2 bloka), Najdić, Velikonja Grbac 4 (1 blok), Milošič, Boisa, Mazej, Planinšec 4, Banko, Ramić.
* Poljska: Stenzel, Korneluk 9 (4 bloki), Witkowska, Galkowska 3, Stysiak 13 (3 asi), Fedusio 2, Lukasik 13 (1 as, 1 blok), Szczyglowska, Wolosz, Szlagowska, Wenerska, Pacak, Rozanski 5, Jurczyk 7 (1 as, 1 blok).

Tretji nastop na EP po letih 2015 in 2019 so slovenske odbojkarice odprle z porazom. Kljub borbeni predstavi so bile danes po treh nizih premočne poljske tekmice.

Slovenski selektor Marco Bonitta je srečanje začel s podajalko Saro Najdič, korektorico Evo Zatković, srednjima blokerkama Sašo Planinšec in Mirto Velikonja Grbac, sprejemalkama Loreno Lorber Fijok in Mijo Šiftar ter prosto igralko Katjo Banko.


Slovenke so tekmo suvereno začele, Poljakinjam nudile odpor in igrale točko za točko. Poljakinje so vodstvo prvič prevzele šele pri izidu 14:13. Slovenke so izenačile na 15:15, a so Poljakinje po točki Martyne Lukasik spet povedle za tri (20:17). Po tem so poljske odbojkarice prvi niz rutinsko pripeljale do konca in ga dobile s 25:19.

Drugega so Poljakinje začele precej bolje in hitro povedle s 7:4 in 9:5. Izbranke italijanskega stratega na slovenski klopi so lovile Poljakinje, a so te uspešno odbijale vse slovenske napade in svojo prednost še povišale. Pri 17:9 je bil Bonitta primoran vzeti novo minuto odmora, a tudi to ni kaj prida zadostovalo. Poljakinje so še naprej narekovale ritem in v tem nizu izkoristile prvo zaključno žogo po avtu Šiftar.

Zadnji niz je v začetku minil v podobnem slogu kot drugi, Poljakinje so si nabrale nekaj točk naskoka, Slovenke pa so jih morale loviti. Po točki Zatković so se Slovenke približale na dve, po bloku Maše Pucelj pa le še na točko zaostanka (9:10). Vseeno stika slovenski izbrani vrsti s Poljakinjami ni uspelo zadržati, te so zbežale na 18:14, prednosti pa niso spustile iz rok in dobile še tretji niz.

V slovenski vrsti je bila z devetimi točkami najuspešnejša Zatković, Mija Šiftar jih je dodala sedem. Pri Poljakinjah sta jih 13 dosegli Lukasik in Magdalena Stysiak.

Po uvodnem porazu bodo Slovenke naslednjo tekmo igrale v soboto ob 20. uri z gostiteljicami Belgijkami, v nedeljo pa s Srbkinjami, aktualnimi evropskimi podprvakinjami. Po dnevu premora se bodo Slovenke v torek pomerile z Madžarkami, za konec predtekmovalnega dela dan kasneje pa še z Ukrajinkami.

Značke: odbojka, ep, eva-zatković

Članki iz rubrike