stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 18.08.2023 07:21:28

Slovenske odbojkarice za uvod EP proti Poljski

alesfevzer.com
Slovenske odbojkarice bodo danes ob 20. uri odigrale prvo tekmo na evropskem prvenstvu v Belgiji. Njihov tekmec bo Poljska.

Slovenija bo tekme skupinskega dela igrala v Gentu. V soboto jo čaka tekma z gostiteljico Belgijo, v nedeljo pa s Srbkinjami, aktualnimi evropskimi podprvakinjami. Po dnevu premora se bodo Slovenke v torek pomerile z Madžarkami, za konec predtekmovalnega dela dan kasneje pa še z Ukrajinkami.

Za slovensko izbrano vrsto bo to tretji nastop v zgodovini med evropsko elito po letih 2015 in 2019. Na zadnjem prvenstvu leta 2021 Slovenk ni bilo. Naslov evropskih prvakinj so osvojile Italijanke, ki so v finalu v Beogradu s 3:1 v nizih ugnale Srbkinje.



Cilj slovenske izbrane vrste, ki jo po evropskem prvenstvu čakajo še kvalifikacije za olimpijske igre, je preboj med 16 najboljših ekip. Na prvenstvu, ki poteka še v Italiji, Nemčiji in Estoniji, nastopa 24 reprezentanc.

"Naša moč je v tem, da imamo 14 podobno kakovostnih igralk, najti moramo le pravo ravnotežje. Imam srečo, da lahko skozi posamezno tekmo ali pa iz tekme v tekmo menjam igralke. Tudi zato nismo povsem določili udarne zasedbe, saj lahko veliko igralk pomaga ekipi. Videli bomo, kako bo šlo, in se prilagajali," je pred prvenstvom dejal selektor Slovenije Marco Bonitta.

Značke: odbojka, ep, ženske

Članki iz rubrike