stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 18.08.2023 21:43:40

Atomski začetek Slovencev! Povozili so gostitelje, ki kar niso mogli verjeti, kaj jih je doletelo!

Profimedia
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je nastope na Wagnerjevem memorialu v Krakovu, ki je zadnji test pred začetkom evropskega prvenstva, s 3:0 odpravila gostitelje Poljake. V soboto bo slovenski tekmec Italija, v nedeljo pa še Francija, obakrat se bosta tekmi začeli ob 14. uri.

Slovenci so se nedavno s Poljaki pomerili v začetku julija na prvi tekmi tretjega turnirja lige narodov in morali priznati premoč z 2:3.

Tokrat je selektor Gheorghe Cretu naloge korektorja zaupal Roku Možiču. Ob njem so obračun začeli še sprejemalca Tine Urnaut in Klemen Čebulj, srednja blokerja Jan Kozamernik in Alen Pajenk ter podajalec Gregor Ropret, ki se je menjal s prostim igralcem Janijem Kovačičem.

V prvem nizu so Slovenci dobro začeli, a so se gostitelji dvakrat približali. Nazadnje pri 16:17, a sta Čebulj in Možič tehtnico nagnila na slovensko stran za zmago 25:21.


Gostitelji turnirja so v drugem nizu povedli z 10:9, pobudo so nato prevzeli Slovenci (16:12), pozneje pa sta protinapada Pajenka ter Urnauta Slovencem znova zagotovila štiri točke naskoka (21:17) ter zmago s 25:18.

V tretjem so gostje po napakah domačih in napadu Čebulja povedli z 12:7. Po polminutnem odmoru Cretuja ob poljskem znižanju na 12:15 so Slovenci naredili delni izid 5:1, prednosti 20:13 pa niso več spustili iz rok, zmagali so s 25:21.

"Po daljših pripravah v Sloveniji smo v četrtek prispeli v Krakov. Dolgotrajna pot nas je kar utrudila, a od začetka do konca smo igrali kot ekipa ter uživali na igrišču. Energijo moramo prenesti tudi na preostale tekme in jo še nadgraditi," je po tekmi za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejal Čebulj. Slednji je bil z Možičem najuspešnejši v slovenski vrsti, oba sta dosegla dosegla po 17 točk.

Po koncu turnirja bodo Slovenci prihodnjo nedeljo odpotovali v bolgarsko Varno, kjer bodo 30. avgusta proti Ukrajini začela nastope na EP.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike