Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 07.09.2022 09:09:21

Za polfinale! Stožice bodo pokale po šivih, pred Slovenijo najpomembnejša tekma do tega trenutka!

Slovensko odbojkarsko reprezentanco drevi ob 21. uri v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Ljubljani čaka dvoboj proti Ukrajini. Slovenski vrsti pripada izrazito favorizirana vloga, a previdnost po gladki ukrajinski zmagi proti Nizozemski v osmini finala ni odveč.

Slovenski odbojkarji so bili pred zadnjim obračunom v Stožicah samozavestni, a previdni. Kot na prejšnjih štirih tekmah bo varovancem romunskega stratega Gheorgheja Cretuja ob strani stalo glasno občinstvo v razprodanih Stožicah.

Kapetan Tine Urnaut in reprezentančni kolegi so si v ponedeljek z zanimanjem ogledali obračun Ukrajincev in Nizozemcev, ki so ga presenetljivo gladko s 3:0 v nizih dobili prvi.

Kljub vlogi favorita Slovenci od te odgovornosti ne bežijo, kot je poudaril bloker Jan Kozamernik. "Imamo veliko izkušenj s tem, saj smo že na veliko takšnih tekmovanj šli z visokimi cilji. Prva stvar je, da se umiri evforija okoli nas, da smo mirni in se zavedamo, zakaj smo prišli na to prvenstvo."



"Pred nami je četrtfinale, veliko pa jih razmišlja že o tekmah naprej. Mi moramo razmišljati le o tej, finalni. Če je ne bomo tako tudi odigrali, bo dejansko zadnja. Ne skrbi me, da mentalno ne bomo pripravljeni, a to je treba pokazati na igrišču," je še poudaril Kozamernik.

S svojimi reprezentančnimi kolegi se je doslej veselil zmag proti Kamerunu (3:0) in Nemčiji (3:0) v skupinskem delu, kjer so Slovenci doživeli še tesen poraz proti Franciji (2:3) in osvojili drugo mesto. Nato so v osmini finala še enkrat ugnali Nemčijo (3:1).

V Stožicah bo danes še en četrtfinalni obračun. Ob 17.30 bosta igrali reprezentanci Francije in Italije. Preostala dva četrtfinala bosta na sporedu v četrtek v Gliwicah na Poljskem.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike