stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

(BZS/PR)
(BZS/PR)
0 05.09.2022 11:22:32

Velika čast in priložnost za Maribor in Slovenijo

Brez trdega dela in iskrenega sodelovanja ni svetle prihodnosti.
BZS
Maribor bo od 19. do 29. oktobra gostil mednarodni članski boksarski turnir kategorije Silver Belt Series v okviru World Boxing Toura. Zelo zahteven projekt, ki vsebuje sodelovanje številnih domačih in tujih partnerjev, bo imel zelo pozitivne učinke na razvoj boksa v tem delu Evrope, največ pa v Sloveniji.

Poleg športnega vidika je izjemna čast in priložnost, da bomo lahko v Mariboru videli številne najboljše ženske in moške članske tekmovalce iz olimpijskega boksa. Svetovna boksarska zveza IBA je tako pomemben boksarski dogodek zaupala Boksarski zvezi Slovenije, ki je v teh dneh izjemno zaposlena z vsemi organizacijskimi aktivnostmi. Predsednik BZS Robert Reher pravi, da je to dolgoročen projekt, ki ga je treba jemati skrajno resno, saj se z IBA dogovarjajo za večletno organizacijsko sodelovanje. Slovenija potrebuje tovrstne tradicionalne dogodke, ki jih znamo odlično organizirati, to pa šport, turizem in državo postavlja v zelo pozitivno luč.

Robert Reher je v navezavi z Markom Petričem (IBA – Head of Sport) v dnevni komunikaciji zaradi boksarskega dogodka v olimpijskem boksu, kot ga v Sloveniji še ni bilo. Zaupal nam je: "V Sloveniji smo o takem dogodku lahko le sanjali, zdaj pa sanje postajajo resničnost. IBA nas maksimalno podpira in imamo odličen odnos z Markom Petričem in Umarjem Kremlevom, predsednikom svetovne boksarske zveze. V kratkem bomo sedmo silo povabili na tiskovno konferenco in druženje s predsednikom svetovne boksarske zveze, ki bo ponovno obiskal Maribor, da bomo lahko konkretneje predstavili svoje načrte. V Mariboru smo se vsi ključni deležniki športa, logistike in turizma v povezavi z Mestno občino Maribor dogovorili, da organiziramo dogodek, ki bo imel večplastne učinke. Vsi se zavedamo odgovornosti in izziva ter si želimo dolgoročnega sodelovanja, saj bo v mestu dobrih deset dni vladalo izjemno vzdušje, ki ga bodo pričarali številni tekmovalci, funkcionarji in navijači. Boksarskemu svetu želimo predstaviti tako športne kot kulturne in turistične atribute. V ženski konkurenci bomo imeli 12 tekmovalnih kategorij, pri moških pa 13. Boksalo se bo v dveh ringih in v izjemni kulisi prenovljene športne dvorane Tabor. Dogodek bo prava paša za oči z boksarskega vidika, izjemna atmosfera pa bo podkrepljena s številnimi avdio-vizualnimi komponentami. Kljub vsem izzivom se veselimo tega izjemno zahtevnega logističnega izziva, ker vemo, da nas čaka vrhunski mednarodni športni dogodek."

Pozitivni učinki povezanega športnega turizma v Mariboru

Dogodka se že veseli tudi Vasja Ilešič, direktor Pohorje Village Wellbeing Resorta, kjer bodo nastanjeni številni boksarji, trenerji, funkcionarji in medijski predstavniki: "Z velikim zadovoljstvom in ponosom bomo v Pohorje Village Wellbeing Resortu gostili najboljše boksarje sveta v sklopu svetovnega boksarskega pokala pod okriljem slovenske boksarske zveze in IBA, ki bo v Mariboru potekal med 19. in 29. oktobrom letošnjega leta. Gre za prvi tak dogodek v vrsti, saj je cilj organizacija vsakoletnega tekmovanja. Pričakujemo udeležbo z več kot 500 tekmovalci z dodatnimi spremljevalci iz celotnega sveta. Gre za organizacijsko izjemno zahteven in pomemben dogodek, ki ima ob športnem duhu izjemno velik vpliv na promocijo celotne destinacije ter gospodarstvo v regiji, saj so učinki takšnih tekmovanj multiplikativni. Prav zato računamo tudi na podporo vseh javnih institucij pri organizaciji tekmovanja. Ob tem naj izkoristim priložnost in se zahvalim predsedniku slovenske boksarske zveze Robertu Reherju, ki s svojo srčnostjo, ambicioznostjo in angažiranostjo premika meje mogočega. Verjamem, da bomo s skupnimi močmi in povezovanjem ponovno dokazali, kako gostoljubni in srčni smo Štajerci."

Zavec: Največji boksarski dogodek za Slovenijo

Svoje mnenje o tako pomembnem boksarskem dogodku pa je izrazil tudi slovenski boksarski šampion Dejan Zavec, ki športno dvorano Tabor zelo dobro pozna iz svoje aktivne boksarske kariere, saj je v njej uprizoril številne zgodovinske slovenske borbe: "Prihajajoči desetdnevni boksarski turnir za svetovni pokal bo največji boksarski dogodek iz olimpijskega boksa v Sloveniji. Tukaj bomo lahko videli, kaj pomeni vrhunskost v olimpijskem boksu, in to nam bo ponudilo zelo atraktivne dvoboje. Boks je bil vedno ovit v privlačno in skrivnostno dogajanje, na koncu pa se vseeno izkaže, da vsi borci v sebi skrivajo tudi nežno plat in človečnost. Ta človečnost in spoštovanje se lahko poistovetita s človekovim vsakdanjim bojem za preživetje in boljšo prihodnost. Poleg boksarskega dogodka bo to tudi poslovna priložnost za navezovanje stikov med gospodarstveniki ter predvsem za promocijo Maribora in Slovenije. Boks je na OI eden izmed najbolj gledanih in atraktivnih športov. Za Slovenijo je to največji boksarski dogodek, ki ga je treba povezati s turističnim gospodarstvom. V mestu bo v teh dneh izjemno živahno, vse skupaj pa se bo dotaknilo širšega kroga ljudi, ki bodo dobili nove informacije, povezane z boksom. Vsak šport se mora prebuditi, da postane dostopen za ljudi. Takšne možnosti za organizacijo podobnega dogodka v Sloveniji nimamo vsak dan. Zdaj pa bomo lahko ta boksarski svet videli od blizu. Šport in družba potrebujeta tovrstne športe s posebnim statusom. V trenutku, ko ga gledamo, se z njim poistovetimo, saj je življenje vsakogar borba."

Vsa čast celotni ekipi Boksarske zveze Slovenije s predsednikom Robertom Reherjem na čelu. Posebna zahvala pa gre seveda svetovni organizaciji IBA in Umarju Kremlevu, ki je Sloveniji zaupala tovrstno organizacijo. Zelo veliko vlogo ima seveda Marko Petrič, edini Slovenec, ki se je znašel na tako visokem mestu v svetovnem boksu. Od njega je odvisna organizacija in tekmovalni sistem boksa v svetu. Verjamem, da se bo desetdnevni turnir razvil v tradicionalnega. Šele čez čas bomo spoznali, kaj smo s takim mednarodnim turnirjem sploh dobili v Slovenijo. Dogodek bo povezal različne segmente družbene scene in ekonomsko gledano bo to zagotovo zgodba o uspehu pri številnih deležnikih, ki bodo sodelovali v skupnem projektu. Pomagajmo, da se vse to zgodi na najvišji možni ravni. Dokažimo, da smo sposobni pomagati in sprejemati drugačnost ter dojemati šport kot eno izmed najpomembnejših družbenih komponent v Sloveniji. 

Galerija

Članki iz rubrike