volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 05.09.2022 19:20:10

Slovenski odbojkarji so dobili tekmeca v četrtfinalu SP in to je veliko presenečenje!

Martin Metelko
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dobila tekmico v četrtfinalu letošnjega svetovnega prvenstva na domačih tleh in Poljskem. Slovenijo, ki je v osmini finala premagala Nemčijo s 3:1 (18, 19, -21, 22), v četrtfinalu čaka obračun z Ukrajino, ki je bila danes v Ljubljani boljša od Nizozemske s 3:0 (16, 19, 18).

Slovensko-ukrajinski četrtfinalni obračun bo v sredo, 7. septembra, v dvorani Stožice, zmagovalec tega dvoboja pa se bo nato odpravil v Katovice, ki bodo 10. in 11. septembra gostile najbolj prestižne tekme na letošnjem mundialu - obe polfinalni ter tekmi za zlato in srebrno kolajno.

Favorizirani Nizozemci so slabo odprli današnji obračun v slovenski prestolnici. Ukrajinci so jih v uvodnem nizu povsem zasenčili, hitro so si priigrali sedem točk naskoka in povedli z 12:5. V nadaljevanju niso popustili niti za ped, vseskozi so bili korak pred favoriziranimi tekmeci iz dežele tulipanov in v prvem nizu zanesljivo zmagali s 25:16.

Izbranci italijanskega strokovnjaka na nizozemski klopi Roberta Piazze so v nadaljevanju skušali povezati svoje vrste in uveljaviti svoje prednosti, a so imeli Ukrajinci na vse njihove poskuse pripravljene ustrezne odgovore. Izbranci latvijskega strokovnjaka na ukrajinski klopi Ugisa Krastinša so bili predvsem suvereni v drugi polovici drugega niza, po njihovem vodstvu z 20:15 pa je bilo jasno, da bodo v nizih povedli z 2:0.



Ukrajinci so v tretjem nizu nadaljevali s poletno igro, favorizirane Nizozemce so zasenčili v vseh prvinah igre ter jim prizadejali boleč poraz.

Pri Ukrajincih je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Vasilij Tupčij s 14 točkami. Ilija Kovalov je za zmago prispeval 12, Oleh Plonitskij 11, Jurij Semenjuk pa 10 točk. Pri Nizozemcih je bil najbolj učinkovit Thijs Ter Horst z 11 točkami.

V četrtfinale so se poleg Slovenije in Ukrajine doslej uvrstile še Italija, ZDA in Poljska. Drevi bo na sporedu še tekma med Francijo in Japonsko, v torek pa bosta še zadnji tekmi osmine finala med Srbijo in Argentino ter Brazilijo in Iranom.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike