Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
4 24.09.2021 21:36:20

Sloveniji znova pozornost odbojkarske javnosti

Profimedia
Slovenski državni prvaki, odbojkarji Merkur Maribora, na Ljubljanskem gradu, kjer so izvedli žreb letošnje lige prvakov, niso imeli sreče. Igrali bodo v skupini C, in sicer skupaj z aktualnimi prvaki, igralci poljske ekipe Azoty Kedzierzyn Kozle, in predlanskimi evropskimi prvaki in zadnjimi italijanskimi prvaki, igralci ekipe Lube Civitanova.

Tudi tretja ekipa bo močna, to bo Lokomotiva Novosibirsk.

Na Ljubljanskem gradu je po žrebu potekala slovesna gala prireditev Evropske odbojkarske konfederacije, v okviru katere je CEV podelila nagrade najboljšim odbojkaricam, odbojkarjem in trenerjem za leto 2021. Nagrado za najboljšega trenerja odbojke na mivki je prejel Norvežan Kare Mol, trener aktualnih olimpijskih prvakov, Norvežanov Andersa Mola in Christiana Soruma, ki sta ob tem še četrtič zapored postala evropska prvaka. Mola in Soruma je CEV pričakovano izbrala tudi za najboljša evropska odbojkarja na mivki leta 2021.

Najboljši evropski odbojkarici na mivki za leto 2021 sta Švicarki Joana Heidrich in Anouk Verge-Depre, ki sta se lani veselili naslova evropskih prvakinj, na olimpijskih igrah v Tokiu pa sta z osvojenim bronom evropski odbojki na mivki priigrali šele drugo olimpijsko odličje. Prvega sta osvojili Nemki Laura Ludwig in Kira Walkenhorst, ki sta slavili na olimpijskem turnirju leta 2016 v Riu de Janeiru.

Najboljši trener ženske odbojkarske ekipe je postal Srb Zoran Terzić, ki na klopi srbske izbrane vrste sedi že dve desetletji in s katero je nanizal izjemne dosežke. V letošnjem letu so Srbkinje osvojile bron na olimpijskih igrah in srebro na evropskem prvenstvu, na zadnjih osmih velikih tekmovanjih pa so šestkrat stale na zmagovalnem odru.


Nagrada za najboljšega trenerja moške odbojkarske ekipe je šla v roke Laurentu Tillieju, ki se je s francosko reprezentanco veselil naslova olimpijskih prvakov, v desetih letih, ko je vodil izbrano vrsto, pa je le-ta nanizala izjemne dosežke, med drugim zmago v svetovni ligi in na evropskem prvenstvu.

Najboljša odbojkarica leta 2021 po izboru CEV je italijanska reprezentantka Paola Egonu, ki je nase prvič opozorila na olimpijskih igrah 2016, pri le sedemnajstih letih. Letos je z italijanskim prvoligašem Imoco Volley Conegliano brez poraza osvojila ligo prvakinj, Italijanke pa so postale tudi evropske prvakinje.

Najboljši odbojkar leta 2021, Earvin Ngapeth, se je v Tokiu okitil z olimpijskim zlatom in bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca olimpijskega turnirja, z izbrano vrsto Francije, katere gonilna sila je, pa je v zadnjih letih nanizal vrsto uspehov.

Nagrado za odbojkarski dogodek leta so skupaj prejeli organizatorji ženskega in moškega evropskega prvenstva, predstavniki srbske, bolgarske, hrvaške in romunske zveze, ki so gostile EuroVolley za ženske ter predstavniki poljske, češke, estonske in finske zveze za organizacijo evropskega prvenstva za moške. Dobitnik nagrade za življenjsko delo je Grk Thanassis Beligratis, nekdanji odbojkar, odbojkarski trener in mednarodni sodnik, ki je skoraj dvajset let opravljal tudi delo generalnega sekretarja grške zveze, nato pa bil dolga leta tudi njen predsednik. Leta 2012 je zaradi velikega prispevka k razvoju odbojke postal častni član CEV.

Pozornost evropske odbojkarske javnosti bo zdaj usmerjena še v Kranjsko Goro, kjer se bo jutri začela evropska trenerska konvencija s skoraj 200 udeleženci iz Evrope, Azije in Afrike.

Značke: odbojka, žreb

Članki iz rubrike