Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(BZS PR)
(BZS PR)
0 24.09.2021 11:03:18

Dober obisk največja nagrada

BK Ring iz Ptuja
BZS
V soboto je na Ptuju potekal 4. krog v slovenski boksarski ligi, ki je ponovno ponudil zelo zanimive dvoboje v ringu športne dvorane Campus.

Težko obdobje pandemije je zagotovo pustilo posledice, kljub vsemu pa se čuti izjemna energija pri trenerjih in tekmovalcih pred državnim prvenstvom, ki bo prihodnji konec tedna od četrtka do sobote potekal v mariborskem Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja.

Številni dvoboji, skupno jih je bilo na Ptuju kar 36, so pri obiskovalcih boksarskega dogodka izzvali aplavz boksarskih kolegov in tudi že gledalcev, ki so ob pogoju PCT lahko prišli na ogled v živo. Izpostaviti velja štiri dvoboje, ki so bili med najbolj zanimivimi. Pri juniorjih je bila zelo zanimiva borba Andi Gerdellaj (Ring Ptuj) – Patrik Remištar (Portorož), ki jo je dobil domači boksar. V kategoriji Youth sta boksala Luka Rašić (ŽBK Maribor) in Leon Buzik (Portorož). Zmagovalec dvoboja je bil mladi boksar iz Portoroža. V elitni kategoriji pa smo videli dve poslastici. V dvoboju med Edinom Sejdinovićem (Tivoli Ljubljana) in Arberjem Elshanijem (Intercom Celje) je bil zmagovalec prvi. Prav tako pa je bilo zanimivo v zadnjem dvoboju med Aljažem Banom (Tivoli Ljubljana) in Alenom Bolkovičem (Ljutomer), kjer je zmagal Ban.

Dobrodošli na državnem prvenstvu v Mariboru

Predsednik BZS Robert Reher je podal izjavo o dogodku na Ptuju in ljubitelje boksa povabil na DP v Maribor: "Pretekli krog slovenske boksarske lige je glede na ukrepe potekal brez zapletov. Boksarji, trenerji in tehnična ekipa smo se strogo držali ukrepov NIJZ, dokaz, da boks seže ljudem globoko v srce, pa smo dobili od željnih obiskovalcev, ki so se ukrepov prav tako držali. Ligo si je prišlo ogledat kar nekaj ljudi, kar nas je zelo razveselilo. Slovenski boksarji so se odlično odrezali, užitek jih je bilo gledati v ringu in ponosni smo, da se naporni treningi in ves trud odražajo kot uspeh v boksarskem ringu. Naslednji konec tedna nas v Mariboru čaka tridnevno državno prvenstvo, za katerega verjamem, da so boksarji nanj odlično pripravljeni. Prav tako ob tej priložnosti vabim vse bralce, naj pridejo navijat in si ogledat državno prvenstvo, ki bo v UŠC Leon Štukelj. Informacije o dogodku lahko spremljate na Facebook strani Boksarske zveze Slovenije."

Trener in gonilna sila BK Ring Ptuj Ivan Pučko je za svoj klub, ki trenutno zaseda tretje mesto v SBL 2021, povedal: "V soboto smo na Ptuju nastopili z zelo pomlajeno ekipo, ki je bila sestavljena iz petih boksarjev in ene boksarke. Priboksali smo si štiri pomembne zmage in dva poraza. Za nas je bila to pomembna generalka pred prihajajočim državnim prvenstvom v Mariboru."

Pogovarjali smo se tudi z Andražem Ciuho iz Golden Gloves, ki pravi: "Pandemija je naredila svoje glede treningov, pozna pa se tudi poletna odsotnost zaradi dopustov. Kljub vsemu smo zadovoljni s predstavami in aktivnostmi pred DP v Mariboru. Trenutno imamo kar 25 tekmovalcev, ki se pripravljajo na tekmovanja. Žal se nam je pred tedni poškodoval Nejc Petrič, ki bo nekaj časa odsoten z boksarskih ringov. Vesel pa sem, da se v BZS dela proaktivno in tudi na komunikacijski ravni se je tako v zvezi kot v klubih v zadnjem obdobju naredilo veliko. Predsednik Reher je zelo korekten, zna nam prisluhniti in verjamem, da lahko s skupnimi močmi dvignemo slovenski boks."

Slovenski boksarji na pripravah v Srbiji

Novi predsednik BZS Robert Reher je pred kratkim govoril o odličnem sodelovanju z boksarskimi kolegi iz Srbije, ki so gostili priprave boksarjev na Zlatiboru. Priprav so se udeležili tudi slovenski tekmovalci s selektorjem Vlatkom Nikolovom na čelu. V prihodnje bo še več podobnih skupnih priprav, saj le tako lahko napreduje celotna boksarska regija s področja nekdanje Jugoslavije.

Celotna slovenska boksarska družina pa se že veseli DP v Mariboru, ki bo v UŠC Leon Štukelj potekalo od 30. septembra do 2. oktobra vsak dan po 15. uri. Na BZS vabijo vse boksarske navdušence, da se udeležijo teh borb ter podprejo naše tekmovalke in tekmovalce na poti do državnih odličij. Za vstop v dvorano bo potreben izpolnjen pogoj PCT. Našim borkam in borcem pa lahko zaželimo vso srečo in dobre borbe v ringu štajerske prestolnice. 

Članki iz rubrike