atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(sk)
(sk)
1 24.09.2021 20:31:13

Triglavani na težkem gostovanju v Kamniku

Igralci Ograjce odhajajo na vroče gostovanje v Postojno ohrabreni z rekordnim rezultatom na zadnji tekmi.
psno
Veliki derbi je tokrat v Kamniku, kjer gostuje Triglav. Mariborčani si želijo rane zaceliti v Litiji. Proteus doma gosti v zadnjem krogu zelo razigrano Ograjco. V ženski ligi so domačinke favoritinje, toda…

Tudi tretji krog v elitni moški ligi nam ponuja derbi. Tokrat bo ta pod Veliko Planino v Kamniku. Igralci Calcita, ki so pred tednom dni pripravili presenečenje v Mariboru, gostijo favorizirani Triglav. Kamničani se bodo ponovno zanašali na bogate izkušnje nekaterih igralcev, pa tudi domače kegljišče je določena prednost. Glavni vrlini pri Triglavu pa sta mladost in kvaliteta. Lahko si obetamo lepo tekmo, kjer bomo prav gotovo videli tudi kakšne odlične rezultate posameznikov.



Zanimiva tekma se obeta v Novi Gorici, kjer gostujejo Trboveljčani. Goričani so dolgo držali v šahu pred tednom dni Triglav v Kranju, Rudar pa se je izkazal doma v Trbovljah in je vzel mero Proteusu. Proteus bo doma v Postojni gostil Ograjco. Postojnčani so trenutno še brez točk, ki jih nujno potrebujejo. Toda Ljubljančani so se pred tednom dni izkazali z ekipnim rekordom kegljišča. v odlični formi je tudi reprezentant Primož Pintarič. Razburljivo pa zna biti v Litiji, kjer bo gostoval ranjeni Konstruktor, ki je pred tednom dni doživel velik šok proti Calcitu. V Litiji bodo varovanci trenerja Pihlarja prav gotovo napadli od prvega meta, saj si želijo povrniti zmagovalno miselnost. Toda domačini jih prav gotovo ne bodo samo gledali in se jim bodo uprli. Tudi njihova pripravljenost je na kar visokem nivoju. Le v Tržiču so domačini glede na trenutno sliko po prvih dveh krogih premočni za Konjičane. Ljubelj je zelo dobro startal v prvenstvo, žal pa je pred tednom dni naletel na vrhunsko razpoloženo Ograjco. Konjice se počasi šele ogrevajo na delovno temperaturo, tudi njihov glavni as Kirbiš po dolgi bolniški še rabi kilometražo.



V ženski elitni ligi je tokrat krog, ki bi ga lahko zaznamovale domačinke, ki so na vseh štirih tekmah v vlogi favoritinj. Toda vse bodo to morale dokazati na samih stezah. V Tržiču je domači Ljubelj trenutno občutno boljši od Celjank. V Slovenski Bistrici gostujejo mlade Pivčanke. Slednje imajo še premalo izkušenj v elitni ligi in jih bodo morale še pridno nabirati. Toda ni več daleč dan, ko se bodo poletnih mladih Notranjk vsi še kako pošteno bali. V sosednjem Mariboru pa je Miklavž, čeprav mu letos še ni steklo, vseeno v prednosti proti Brestu, ki je ponovno zamenjal nekaj igralk, ki rabijo čas za uigravanje. V Postojni pa bodo prvakinje gostile Remoplast iz Radelj ob Dravi. Tu je Proteus nesporen favorit, saj je trenutno mnogo močnejši od gostij.



Pari 3. kroga v 1. A ligah

Moški

Ljubelj – Konjice (14.00)

Gorica – Rudar (16.00)

Calcit – Triglav (17.00)

Litija – Konstruktor (17.30)

Proteus – Ograjca (17.30).



Ženske

Ljubelj – Celje (10.00)

Impol – Pivka (13.00)

Proteus – Remoplast (13.30)

Miklavž – Brest (16.00)

Calcit – prost



Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike