Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 03.09.2021 10:16:29

Slovenski odbojkarji za uvod EP z domačini Čehi

fivb
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo drevi ob 20.15 proti Češki začela svoje nastope na letošnjem evropskem prvenstvu v skupini B. Slovenci so v preteklih dneh že preizkusili Ostravar Areno v Ostravi, v kateri bodo v vlogi favoritov proti gostiteljem prvenstva lovili prvo zmago.

Slovenska izbrana vrsta, ki jo s klopi vodi italijanski strateg Alberto Giuliani, bo na prvenstvu stare celine branila srebrno kolajno. Pred dvema letoma je v Franciji izgubila v finalu proti Srbiji.

Tokrat želijo Slovenci storiti korak dlje kot pred dvema letoma in na EP 2015, ko so prav tako osvojili srebro, ter se okititi še z zlatim odličjem.


S prvim treningom so bili v taboru slovenske izbrane vrste zelo zadovoljni, kot vselej pa so vse misli reprezentantov usmerjene na uvodno tekmo.

"Kot smo že nekajkrat dejali, so vse ekipe na prvenstvu kakovostne, tudi Čehi. So eni od gostiteljev tekmovanja in so se verjetno z razlogom odločili za organizacijo tega prvenstva. Zavedamo se, da bomo morali že od prve točke igrati na visoki ravni. Odigrali bomo po najboljših močeh, tekmo pa si seveda želimo zaključiti z zmago," je za spletno stran Odbojkarske zveze Slovenije dejal kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut.

Pred večernim obračunom med Češko in Slovenijo bosta v skupini B na sporedu še tekmi med Italijo in Belorusijo ter Bolgarijo in Črno goro.

Značke: odbojka, ep, slovenija

Članki iz rubrike