gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 02.09.2021 18:55:54

ODBOJKARJI OPTIMISTIČNI: "Na treningu se je videlo, da smo spočiti in v dobri formi"

CEV
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca v petek proti Češki začenja letošnje evropsko prvenstvo. Slovenci so že preizkusili Ostravar Areno, v kateri bodo v vlogi favoritov proti gostiteljem prvenstva lovili prvo zmago. Tekma se bo začela ob 20.15, pred tem bosta v skupini B na sporedu tekmi med Italijo in Belorusijo ter Bolgarijo in Črno goro.

S prvim treningom so v našem taboru zelo zadovoljni, kot vselej pa so vse misli naših reprezentantov usmerjene na uvodno tekmo, ki jo bo Slovenija igrala proti Češki.

"Zaenkrat je vse dobro, tudi zelo blizu hotela in za nami je tudi zelo dober trening. Do tekme s Češko se bomo skušali še nekoliko privaditi na dvorano in se čim bolj osredotočiti na začetek prvenstva, ki je vedno težak. Kot smo že nekajkrat dejali, so vse ekipe na prvenstvu kakovostne, tudi Čehi. So eni od gostiteljev tekmovanja in so se verjetno z razlogom odločili za organizacijo tega prvenstva. Zavedamo se, da bomo morali že od prve točke igrati na visoki ravni. Odigrali bomo po najboljših močeh, tekmo pa si seveda želimo zaključiti z zmago," je za spletno stran Odbojkarske zveze Slovenije dejal kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut.

Tudi reprezentančni bloker Jan Kozamernik je z razmerami na Češkem zelo zadovoljen. "Dvorana je dobra, zaradi razporeditve luči nekoliko posebna, ampak tudi na to se bomo hitro privadili. Prvi trening je bil zelo soliden, sploh glede na to, da smo v Ostravo potovali v dveh kosih. Na treningu se je videlo, da smo spočiti in v dobri formi," je dejal Kozamernik.


"Mislim, da smo pripravljeni na začetek prvenstva. Upam, da nas bo s tribun spodbujalo tudi čim več slovenskih navijačev. Zavedamo se, da so Čehi željni dobrega rezultata, ampak nas to ne sme zanimati. Igrati moramo svojo igro, pokazati, da smo boljša ekipa in upravičiti vlogo favoritov. Tekmo bo treba začeti mirno in tudi če v kakšnem trenutku stvari ne bodo šle ravno po načrtu, bomo morali ohraniti trezne glave, se zbrati in rasti iz točke v točko. Mislim, da bomo že na tekmi proti Češki imeli možnost, da stopnjujemo našo formo," je še dodal Kozamernik.

V češkem taboru so pri napovedih previdni. Poudarjajo, da jim je žreb namenil težko skupino s tremi močnimi ekipami, Italijo, Slovenijo in Bolgarijo, a po drugi strani zagotavljajo, da so se na prvenstvo dobro pripravili.

"Na pripravljalnem turnirju v Turčiji, na katerem smo igrali proti Slovaški, Latviji in Turčiji, smo na trenutke prikazali zares dobro igro, z napredkom v naši igri sem zelo zadovoljen. Sicer smo na tekmah še vedno preveč nihali in igrali v valovih, včasih fantastično, včasih pa smo delali začetniške napake. Na zadnjih treningih smo to skušali odpraviti in menim, da bomo evropsko prvenstvo začeli v precej dobri formi," je razkril češki selektor Jiri Novak.

"V skupini imamo tri vrhunske ekipe, s katerimi se bomo borili za vsak osvojen niz. Slovenci so bili na zadnjem evropskem prvenstvu drugi, Italijani so že dolga leta v evropskem vrhu, Bolgari pa vselej lahko igrajo na visoki ravni. Žreb nam ni bil preveč naklonjen, a se nimamo kaj pritoževati. Našo priložnost bomo iskali predvsem na tekmah z Belorusijo in Črno Goro, ki bi ju morali premagati. Osredotočili se bomo predvsem na ti dve tekmi, a ker prvenstvo igramo na domačem terenu, bo za nas vsako srečanje zelo pomembno. Želimo se prikazati v najboljši luči," je dodal češki podajalec Jakub Janouch.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike