Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 12.08.2021 18:33:15

Že v uvodu v prvenstvo derbi državnih in pokalnih prvakov

Slovensko državno prvenstvo se bo v okviru Sportklub prve odbojkarske lige za ženske in moške začelo v soboto, 2. oktobra, ko se bo v boj za naslov prvakov podalo po šestnajst ekip v 1. A in 1. B ligi. Že v prvem krogu bo derbi med pokalnimi prvaki Calcit Volleyjem in državnimi prvaki Merkur Mariborom.

V prvem krogu prve odbojkarske lige bodo slovenske prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja, gostile OD Krim, novogoriški Gen-I Volley se bo na domačem igrišču v primorskem derbiju srečal z Ankaranom. ATK Grosuplje bo gostoval pri Novi KBM Branik, k SIP Šempetru pa v uvodu v sezono prihaja Luka Koper.

V rednem delu državnega prvenstva bo 21. krogov, v okviru katerih se bodo najboljše slovenske ekipe med seboj srečale po trikrat. Prvi del prvenstva se bo zaključil s 14. krogom, ki bo 22. decembra, 15. krog bo po premoru odigran 15. januarja, redni del tekmovanja, ki mu bo sledila končnica, pa bo končan 16. februarja.

Po nekoliko drugačnem razporedu bo potekala prva odbojkarska liga za moške, ki se bo s prvim krogom sicer prav tako začela 2. oktobra, a bodo odbojkarji v letu 2021 odigrali le 12. krogov, zadnji bo 18. decembra. Naša najboljša moštva bodo s tekmami nadaljevala 15. januarja, 21. krog bo 12. marca, zatem bo na vrsti končnica.


Uvodni krog prinaša derbi med pokalnimi in državnimi prvaki. V prvem krogu nove sezone se bo Krka pred domačimi gledalci pomerila s Salonitom Anhovo, Panvita Pomgrad se bo najprej srečala z ACH Volleyjem Ljubljana, HišaNaKolesih Triglav pa s Črnučami.

V 1. B lig bo v moški konkurenci nastopalo osem ekip. Za začetek tekmovanja, skozi katerega si bosta najboljši zasedbi zagotovili nastop v končnici, se bo SIP Šempeter pomeril s Špan Brezovico, KekoOprema Žužemberk s Korvolley Mislinjo, Šoštanj Topolšico čaka obračun z Radenci, Hoče pa s Fužinarjem SijMetalRavne. Prve tekme bodo 2. oktobra, 21. krog bo 12. marca.

Pri ženskah bomo prva srečanja prav tako lahko spremljali 2. oktobra, zaključek rednega dela lige pa je predviden za 16. februar. V boj za uvrstitev v elitno slovensko ligo in tudi za državni naslov se bo podalo osem ekip, pari prvega kroga so Braslovče-ŽOK Ljutomer, Turbina-Calcit Volley II, Vital Ljubljana-Formis ter Murexin-Kema Puconci-Mozirje.

Še pred državnim prvenstvom se bo začelo pokalno tekmovanje, 1. krog tekem je tako v moški kot v ženski konkurenci predviden za 29. september.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike