klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

medved Svet24.si

Srečanje z medvedom – kako ravnati?

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 23.06.2021 17:55:37

O, NE! Tokia ne bodo videli, SLOVENCEM so se vrata olimpijskih iger ZAPRLA!

Profimedia
Slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki ne bodo nastopili na olimpijskih igrah v Tokiu. V finalu kvalifikacij, ki jih gosti Haag, je bila tako za moško kot za žensko reprezentanco Slovenije usodna izbrana vrsta Avstrije.

Prvi sta na mivko stopili Nina Lovšin in Špela Morgan, ki sta se pomerili s Katharino Schützenhöfer in Leno Plesiutschnig. V prvem nizu sta bili tekmici boljši z 21:11, v drugem pa z 21:13. Na odločilni tekmi osmine finala kvalifikacij sta se Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin srečali še z drugim avstrijskim parom, Nadine in Tereso Strauss. Avstrijski predstavnici sta se veselili zmage z 21:13 in 21:17 ter svoji reprezentanci priigrali napredovanje v četrtfinale, za Slovenke pa so kvalifikacije za Tokio 2020 tako zaključene. Kljub porazu so naše odbojkarice z uvrstitvijo v finale kvalifikacij dosegle doslej največji uspeh v boju za nastop na olimpijskih igrah.


Tudi pri moških so bili tekmeci slovenske vrste Avstrijci. Na prvi tekmi sta Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik klonila proti navezi Robin Seidl/Philipp Waller. Avstrijca sta prvi niz dobila po ogorčenem boju, s 23:21, v drugem pa sta bila prepričljivejša z 21:15. Martin Ermacora in Moritz Pristauz-Telsnigg sta nato z 21:17 dobila prvi niz dvoboja z Danijelom Pokeršnikom in Črtomirjem Bošnjakom, a sta bila naša predstavnika v drugem setu boljša z 21:19. V izenačenem tretjem nizu sta v razburljivi končnici s 15:13 slavila Avstrijca in z drugo zmago svoji reprezentanci zagotovila napredovanje v četrtfinale. Za slovenske odbojkarje popravnega izpita ni, s porazom so se poslovili od nastopa na olimpijskih igrah v Tokiu, a tako kot dekleta Sloveniji priigrali najboljšo uvrstitev doslej.

"Najprej bi se rad zahvalil vsem, ki so nas spremljali in nas spodbujali. Celinski pokal je turnir s posebnim pravilom, nastopa reprezentanca in podeli se zadnja vozovnica za olimpijske igre. Škoda, da se je tako izteklo, a smo še enkrat dokazali, da se lahko kosamo z najboljšimi. Mednje Avstrijci nedvomno spadajo. Na koncu nam je malo zmanjkalo, predvsem nekaj sreče, pa tudi veliko izkušenj. Zelo veseli nastop Črta Bošnjaka, ki je po uspehu na prvenstvu do 22 let pokazal, da lahko tudi proti najboljšim ekipam sveta igra na visoki ravni. Pred nami je nov olimpijski cikel, tokrat triletni. Treba je samo nadaljevati z delom, se udeleževati turnirjev, nabirati izkušnje. Razlike v odločilnih trenutkih se najbolj poznajo ravno v tem, kolikokrat je bil kdo v taki situaciji in kako se v njej znajde. Veselijo spodbudne predstave in s tem v mislih moramo delati naprej," je po koncu kvalifikacij oceno nastopa v Haagu podal Nejc Zemljak.

Članki iz rubrike