reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(ts)
(ts)
0 23.06.2021 11:56:13

Teniška naslova osvojila Metka Komac in Filip Jeff Planinšek

Finalista med moškimi Filip Jeff Planinšek in Maj Premzl
ts
Na igriščih TK Branik Maribor je bilo Telemach člansko državno prvenstvo. S tem so se končala državna prvenstva v vseh starostnih kategorijah. Članska prvaka sta postala Metka Komac (TK Luka Koper) in Filip Jeff Planinšek (TK Terme Ptuj).

Planinšek je v finalu premagal Maja Premzla (ŽTK Maribor), rezultat je bil 6:4 in 6:1. "Najprej bi pohvalil Tenis Slovenijo in TK Branik Maribor za super organizacijo državnega prvenstva. Čestital bi tudi Maju Premzlu za odlično odigran turnir. Naslov državnega prvaka mi veliko pomeni. To je dobra popotnica za naprej. Za ZDA in turnirje, ki prihajajo. Hvala vsem za podporo in vidimo se naslednje leto," je po koncu turnirja dejal Planinšek, sin smučarskega trenerja Urbana Planinška.

V ženskem finalu smo videli klubski dvoboj igralk TK Luka Koper. Boljša je bila Metka Komac, ki je Lian Benedejčič premagala z identičnim rezultatom 6:4 in 6:1. "Zelo sem vesela. Po dolgem času sem spet postala državna prvakinja. Vzdušje je bilo lepo, danes me je spodbujala tudi mama. Rada bi se zahvalila organizatorjem tega turnirja in sodnikom. Čestitke tudi tekmici. Težka tekma je bila, rezultat ne pokaže vsega. Zdaj se vračam na študij v ZDA, zato bom v Sloveniji igrala manj. Mogoče se bom vrnila pozimi, drugače pa bom igrala predvsem v tujini," je povedala Metka.

Tako v moški konkurenci kot tudi v ženski so se vsi četrtfinalni dvoboji končali po dveh odigranih nizih. Pri moških so po četrtfinalu brez izgubljenega niza na celotnem turnirju ostali vsi polfinalisti – Matic Dimic (Triglav Kranj), Maj Premzl (ŽTK Maribor), Filip Jeff Planinšek (TK Ptuj) in Tino Kovačič (ŽTK Maribor). Slednji je v četrtfinalu potrdil odlično pripravljenost in drugega nosilca Jana Kupčiča (Ptuj) ugnal s kar 6:1 in 6:2. Premzl je v polfinalu v dveh nizih premagal Dimica, Planinšek pa Kovačiča. V ženskem delu turnirja sta od samega začetka turnirja blesteli predstavnici TK Luka Koper Metka Komac in Lian Benedejčič. Prva je v četrtfinalu sploh prvič na turnirju oddala igro nasprotnici, a prva nosilka Noka Jurič (Branik Maribor) je bila še vedno zelo daleč od uspeha. V polfinale se je brez večjih težav prebila tudi Benedejčičeva, ki je s 6:3 in 6:2 ugnala Pio Marijo Rebec (TC Ljubljana). Komčeva je v polfinalu ob prvem izgubljenem nizu na turnirju premagala Kristino Novak (Radomlje), medtem ko je bila Benedejčičeva boljša od letos zelo uspešne Hane Bečirovič Novak (ŽTK Maribor).

V lanski sezoni sta se naslova državnega prvaka na igriščih TK Branik Maribor razveselila Nik Razboršek (As Litija) in Manca Pislak (Max Ljubljana), ki letos naslova nista branila. 

Izidi, moški, posamezno
Četrtfinale: Dimic – Jeran 6:3, 6:4, Artnak – Premzl 6:7 (5), 5:5 predaja; Tomac – Planinšek 2:6, 6:7 (5); Kovačič – Kupčič 6:1, 6:2
Polfinale: Dimic – Premzl 6:7 (5), 3:6; Planinšek – Kovačič 6:1, 6:3
Finale: Premzl – Planinšek 4:6, 1:6
Dvojice, finale: Kupčič/Planinšek – Jurman/Tomac 6:4, 6:7 (3), 11:13
Ženske, posamezno
Četrtfinale: Jurič – Komac 0:6, 2:6; Novak – Makorič 6:3, 7:5; Benedejčič – Rebec 6:3, 6:2; Radišič – Bečirovič Novak 1:6, 5:7
Polfinale: Komac – Novak 7:5, 1:6, 6:0; Benedejčič – Bečirovič Novak 6:1, 6:3
Finale: Komac – Benedejčič 6:4, 6:1
Dvojice, finale: Bečirovič Novak/Žnuderl – Brglez/Klaneček 5:7, 5:7

Članki iz rubrike