nočni klub, zabava, disko, Svet24.si

To so spremembe pri preverjanju pogoja PCT, ki jih...

sveča, nesreča Svet24.si

Velika tragedija pri Žireh: 16-letni motorist ...

restavracija Svet24.si

Pasti unovčevanja bonov v restavracijah in ...

Andrej Marčič Reporter.si

Kdo je Andrej Marčič, bogati zet Karla Erjavca, ...

janez-janša, andrej-marčič, božo-dimnik Necenzurirano

Fotografija globoke države #komentar

Atomik Harmonik Odkrito.si

Bi prepoznali Špelo Grošelj? Takšna je bila ...

Alenka Godec Odkrito.si

ALENKA GODEC: »Vesela sem, da sem zrasla v bolj ...

STA
STA
0 16.06.2021 15:20:15

Slovenski odbojkarji boljši od zadnjeuvrščene Avstralije

Martin Metelko
Slovenska odbojkarska reprezentanca je v ligi narodov zabeležila osmo zmago. Po pričakovanjih je bila s 3:1 (-18, 18, 18, 17) boljša od zadnjeuvrščene Avstralije in bo pet tekem pred koncem vsaj obdržala četrto mesto, ki vodi v polfinale.

Slovenija - Avstralija 3:1 (-18, 18, 18, 17)
* Sejmiščna dvorana v Riminiju, brez gledalcev, sodnika: Vera (Peru), Collados (Francija).

* Slovenija: Pajenk 10, Kozamernik 8, Šket 9, Gasparini 2, Vinčić, Štalekar, Ž. Štern 5, Klobučar, Kovačič, Videčnik, Ropret 2, Urnaut 1, Čebulj 16, Možič 14.
* Avstralija: Graham 8, Dosanjh 5, Weir, O'Dea 5, Perry, Mote 11, Smith 14, Butler, Senica 4, Taylor 3, Garrett 2, Aubrey, Azeez 3, Greber.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v ligi narodov zabeležila osmo zmago. Po pričakovanjih je bila boljša od zadnjeuvrščene Avstralije in bo pet tekem pred koncem vsaj obdržala četrto mesto, ki vodi v polfinale.

Slovenci so tokrat potrebovali nekaj časa, da so ujeli pravi ritem. Tekmo so začeli slabo, a selektor Alberto Giuliani je vendarle našel postavo, ki je v nadaljevanju z zanesljivo igro postavila reči na svoje mesto. S tem se je Slovenija Avstralcem oddolžila za poraz 2:3 na svetovnem prvenstvu leta 2018.

Giuliani je imel proti zadnjeuvrščeni Avstraliji, ki je šele v desetem krogu zabeležila prvo zmago, s 3:2 je premagala Iran, namen spočiti nekatere igralce, tako so tekmo začeli Žiga Štern namesto Klemna Čebulja, Mitja Gasparini namesto Tončka Šterna in Dejan Vinčić namesto Gregorja Ropreta.

A začetek je bil katastrofalen, po izidu 5:5 so Avstralci začeli zbirati ase, bloke, Slovencem pa ni uspevalo praktično nič, tako da so tekmeci osvojili kar osem zaporednih točk. Giuliani, ki je ob odmorih poskušal svoje igralce dvigniti z ostrimi in glasnimi besedami, je bil prisiljen menjati, v igro sta stopila Ropret in Alen Šket. Pri drugem tehničnem odmoru so Avstralci že vodili s 16:7, po njem se je igra evropskih podprvakov izboljšala, a zamujenega se ni dalo več nadoknaditi.

Na začetku drugega niza je v igro vstopil tudi Čebulj, ob njem je na sprejemalskem mestu zaigral še Rok Možič, ki se je izkazal z dvema zaporednima blokoma za vodstvo 4:3. Očitno je bilo, da so se Slovenci zbudili, ob prvem tehničnem odmoru niza so že vodili z 8:4, z blokom Šketa 10:5, za asom Alena Pajenka pa že 15:6. Dvoma, da bodo izenačili, ni bilo več, niz se je končal z izidom 25:18.

Tudi v tretjem nizu so Slovenci hitro prišli do prednosti treh točk (7:4), po dobrem servisu Ropreta pa je Možič vodstvo povišal na +4. Razlika je bila taka tudi ob drugem tehničnem odmoru. Do končnice so se "kenguruji" nekajkrat približali na dve točki, toda po izidu 19:17 so Slovenci osvojili pet zaporednih točk, Jan Kozamernik jim je z blokom zagotovil zaključno žogo, ki jo je z napadom sam tudi izkoristil.

Podobno so Giulianijevi izbranci dobili četrti niz, po izenačenem začetku in izidu 7:7 so ob drugem tehničnem odmoru pa asu Pajenka vodili že s 16:8, niz pa zanesljivo pripeljali do konca.

V četrtek se bodo Slovenci merili z Iranci, s tem pa tudi zaključili četrti igralni ciklus. V zadnjem naslednji teden jo čakajo še ZDA, Japonska in Bolgarija.

Značke: odbojka, liga narodov

Članki iz rubrike