gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(ts)
(ts)
0 16.06.2021 13:14:13

DP U-16: Križnik in Kovačičeva

Najboljši med šestnajstletniki
ts
Na Gorenjskem so spremljali boj za naslov državnega prvaka v starostni kategoriji U-16. Finalni obračun dveh igralk ŽTK Maribor je pripadel Nali Kovačič, pri fantih pa je domačega aduta Luko Videnovića nadigral Matic Križnik (Centre Court).

Potem ko je v polfinalu njegovo končno zmago na državnem prvenstvu vsaj za trenutek ogrozil Ažbe Jarc (Medvode), je Matic Križnik dan pozneje v boju za naslov državnega prvaka prikazal predstavo, na katero domači predstavnik Videnović ni imel pravega odgovora. Igralca sta se med seboj pomerila že marca v finalu zimskega DP U-16, kjer je Križnik dvoboj dobil s 6:2 in 6:2. Tokrat pa je Matic na dvoboju izgubil zgolj eno igro. V dvojicah, kjer Križnik ni nastopal, sta v izjemno napetem zaključku do naslova prišla Ažbe Jarc in Max Stollecker (Triglav), ki sta s 6:1, 1:6, 10:7 premagala dvojico Car/Frelih Kozinc.

Pri dekletih se je svojega prvenca v kategoriji do 16 let razveselila Nala Kovačič, ki ima za seboj izjemen turnir. Nala je po vrsti premagala Evo Cikajlo (Radomlje), prvo nosilko turnirja Anamari Žnuderl (Murska Sobota), Evo Muller Uhan (TC Ljubljana), Julijo Bogatin (Luka Koper) in za konec še klubsko kolegico Lijo Mumlek. Kot edina je Kovačičevi niz odvzela Bogatinova, ki je po naslovu državne prvakinje U-14 tudi v Kranju prikazala dobro igro. V finalu je Kovačičeva Mumlekovo ugnala z rezultatom 6:3 in 6:4. V dvojicah sta do naslova prišli Eva Muller Uhan in Ivona Ahčan (TK CC), ki sta že v prvem krogu po treh nizih izločili prvi nosilki Pio Petelinšek (ŽTK Maribor) in Žnuderlovo, v finalu pa potem dvojico Perić/Vnuk s 7:5, 6:2.

DP U-12: Suljić in Peternelova

Na igriščih TK Branik Maribor smo dobili nova državna prvaka v kategoriji U-12. Zoja Peternel (ŠD TŠR) in Svit Suljić (Tabre) v finalu nista dopustila presenečenja in tako naslovu zimskega državnega prvaka dodala še eno lovoriko. Peternelova in Suljić sta tako le še potrdila prevlado, ki jo v letošnji sezoni kažeta na domačih tleh v kategoriji do 12 let. Zmagala sta tudi v dvojicah. Zoja je z Niko Mlakar (TK Medvode) s 6:3, 6:3 opravila s parom Basailović/Fleischman, Svit pa je s Patrikom Semeničem (Slovan) s 6:0, 6:1 premagal par Konečnik/Šuštaršič.

Suljić je na poti do finala briljiral, prav nič drugače pa ni bilo niti v boju za naslov. Tam mu je slavje poskušal preprečiti Semenič, ki je dal vse od sebe, a kljub temu v finalu ostal brez dobljene igre (6:0, 6:0). Kot edini je proti Suljiću igro osvojil Val Mlakar (Maja), vsi naslednji štirje nasprotniki so igrišče zapustili brez osvojene igre. Podobno prepričljiva je bila Peternelova, ki nobeni od nasprotnic ni dovolila, da bi v katerem nizu osvojila več kot tri igre. Tri je v drugem nizu polfinala uspela zbrati Veritsa Yaneva (Brežice), dve manj v finalu Mlakarjeva (6:1, 6:0). 

Članki iz rubrike