Bager, Blumberg Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ker ni bil plačan, se je ...

Gora K2 Svet24.si

Sin očeta pokopal na gori K2

motorist, čelada, motor Svet24.si

Pri vključevanju zaprl pot motoristu, ki trčenja...

jansa tonin pivec podobnik FB Reporter.si

Satelitske stranke SDS: kdo lahko Janši omogoči ...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpektorji nad SDS zaradi tabora v Bovcu #foto

jay-bolk, Tjaša Kramarič Odkrito.si

Iz šova Sanjski moški skok v objem slovenskega ...

Laura Beranič2 Njena.si

Sanjski moški: To je bila Laurina najljubša ...

(mb)
(mb)
0 16.06.2021 12:49:53

Footgolf: Vse poti vodijo v Bovec

Slovenian Footgolf Open na Ptuju z Matiasom Perronejem, ki je reden gost Slovenije.
ČRTOMIR GOZNIK
Prihajajoči konec tedna nas čaka resnično razburljiv Slovenian Footgolf Open 2021 ranga turnirjev FIFG 500, ki bo v s soncem obsijanem Bovcu pričaral čudovito ozračje igranja pomembnega mednarodnega footgolf turnirja v Posočju.

Footgolf zveza Slovenije in Footgolf klub Posočje v sodelovanju z Golf igriščem Bovec zaključujejo zadnje malenkosti za največji vsakoletni dogodek v Sloveniji. K nam prihajajo številni najboljši evropski footgolfisti, prav tako pa prihaja aktualni svetovni prvak Matias Perrone iz Argentine.

Organizatorji na čelu z Aleksandrom Kravanjo in Simonom Sladičem se trudijo v Bovec pripeljati tudi Bena Clarka iz Anglije, ki poleg Perroneja velja za najbolj priljubljenega svetovnega footgolfista. Najbolj pomembno pa je dejstvo, da jih v Sloveniji čakajo lokalne footgolfistke in footgolfisti, ki so v zadnjih letih naredili velik preskok, in res verjamemo, da bodo v nedeljskem delu tekmovanja dramatični boji. Čaka nas izjemen footgolf zaključek tedna, ki bo v Bovec pripeljal kar devet različnih svetovnih nacij in prek 110 igralk in igralcev footgolfa. Footgolf spet dokazuje, da lahko v Slovenijo s tovrstnimi športi pripeljemo številne zanimive športnike, s katerimi se lahko naši igralci dostojno kosajo. Footgolf se razvija tako v Sloveniji kot v svetu in prav veselimo se lahko svetle prihodnosti.


SP leta 2023 v Orlandu

Orlando je bil soglasno sprejet za prizorišče svetovnega pokala v footgolfu 2023 (Footgolf World Cup 2023) s strani večine svetovnih footgolf zvez. Tekma bo izpeljana na golf igrišču Walt Disney World Resort. Tudi Slovenija na čelu s predsednikom Damijanom Turkom je podprla ZDA v bitki za organizacijo tega zelo velikega dogodka, pri čemer je bila nasprotnica Japonska. V Sloveniji se bo po EP na Madžarskem začel projekt svetovnega prvenstva v Orlandu, ki bo v državi, kjer se igra footgolf že na več kot 400 golf igriščih in kjer je zelo velik porast priljubljene igre.

Galerija

Članki iz rubrike