atletinja, tekačica, atletika, tekaška steza Svet24.si

VIDEO: Beloruske oblasti v Tokiu "ugrabile" svojo ...

rjavi medved Svet24.si

Opažen medved, policisti odsvetujejo, da zahajate...

bilal - reuters Svet24.si

500 dni s svojimi telesi ščitile svojo reko pred...

jansa tonin pivec podobnik FB Reporter.si

Satelitske stranke SDS: kdo lahko Janši omogoči ...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpektorji nad SDS zaradi tabora v Bovcu #foto

jay-bolk, Tjaša Kramarič Odkrito.si

Iz šova Sanjski moški skok v objem slovenskega ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj presenetila z novo podobo

ou
ou
0 16.06.2021 12:36:18

Prava drama! Veliki SLOVENSKI ADUT na OI se je razšel s trenerjem zaradi ... SVETLOLASE LEPOTICE?!

Dvaindvajsetletni Kristjan Čeh, najboljši slovenski atlet ta čas, se je 37 dni pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu razšel s svojim trenerjem Gorazdom Rajherjem. Slovenski rekorder v metu diska je dejal, da Rajher ni želel, da bi na treningih sodelovala Anna Maria Orel, metalko kladiva iz Estonije in njegovo dekle. Novega trenerja še nima.

"Zaradi različnih pogledov, s kom lahko treniram, je prišlo do prehitrih reakcij tako na moji kot na trenerjevi strani. Zahteval je, da pri treningu ni mojega dekleta. Orlove, metalke kladiva iz Estonije. To je bil glavni razlog, zato sva se razšla," je dejal Čeh.

Ptujčan Čeh je 27. maja na Ptuju v metu diska z 69,52 m postavil slovenski rekord, ki je sedaj tudi nov mlajši članski evropski rekord in je še vedno drugi izid sezone na svetu. Tudi na naslednjih tekmah je metal zelo daleč in ohranjal dobro formo z izidi za odličja na velikih tekmovanjih.

"Nič ni bilo na osebni travni, ni bilo kakšnega spora, moja vrata so še vedno odprta. Kristjan ni sprejel načina dela, tega, da ne meša posla s privatnim življenjem. Ko smo to želeli predstaviti, je dejal, da mu grenimo življenje. Mogoče smo šli nekoliko ostro, da ne more trenirati z Orlovo, ki ga moti med treningi. On ni sprejel, da ima trening vrhunskega atleta svoje pogoje in zahteve, tudi odrekanja. Sam sem še vedno pripravljen delati z njim, to sem povedal vsem. A sem bil vedno načelen, vedno sem zahteval maksimum od sebe in to pričakujem tudi od drugih," je pojasnil Rajher, vseh sedem let Čehove tekmovalne poti njegov edini trener.

"Sedaj delam na tem, da bi se na tej vrhunski ravni obdržal. Novega trenerja ta čas še nimam, kot kaže, bom skušal sam zvoziti sezono do konca. Ne vidim možnosti, da bi obnovila sodelovanje z Rajharjem. Kar se olimpijskih iger tiče, ostajajo cilji nespremenjeni. Se ne obremenjujem z OI, želim imeti čim manj stresa," je pojasnil Čeh.

"Še vedno imam drugi izid sezone na svetu, a se sam še ne vidom v vlogi favorita na OI. V Tokio ne bom šel s preveliki pričakovanji in cilji. Vem pa, da sem dober, mora pa se to pokazati na olimpijski tekmi, v boju s tekmeci, ki imajo osebne rekorde tudi prek 70 m," je dejal dva metra in šest centimetrov visoki slovenski orjak.

Več od njega je letos vrgel le svetovni prvak Šved Daniel Stahl, 69,71 m je zmogel v domačem Helsingborgu 22. maja.

Čeh bo jutri zjutraj s slovensko reprezentanco odpotoval na ekipno evropsko prvenstvo v Bolgarijo.

"V Stari Zagori bom imel zelo močno konkurenco, tam bosta tudi aktualni evropski prvak iz Litve Andrius Gudzius in Gudni Valur Gudnason, ki je lani z 69,35 m postavil islandski rekord. Razen Stahla sem vse iz svetovnega vrha že premagal. V Bolgariji bom dal vse od sebe, pričakujem mete okrog 65, 66 m, lahko pa bo šlo tudi kaj več, če bodo pogoji dobri," je napovedal Čeh.

Njegov trener je bil ves čas Rajher. "Na pionirski tekmi sem pred sedmimi leti zagledal velikana in sem ga povabil v klub. Na prvem pogovoru je njegov oče celo dejal, da Kristjana ne vidi tu, da je prioriteta delo doma na kmetiji. Potem je prišel na treninge, počasi rasel z leti do vrhunskih izidov. Sam sem, kot sem že povedal, še vedno pripravljen z njim delati, ker lahko le z delom prideš daleč," je dodal Rajher.

Čeh je že pred časom prekinil tudi sodelovanje s svojim managerjem Aldom Inom Ilešičem, nekdanjim kolesarjem, ki je med drugim tudi predsednik ptujskega atletskega kluba, katerega član je tudi Čeh.

Članki iz rubrike