Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 15.05.2020 13:04:00

Letos so ostali brez vsega, naslednje leto pa slovenske odbojkarje čaka izjemno pestro leto

Jurij Kodrun
Svetovna odbojkarska zveza (FIVB) je sporočila, da se bo elitna liga narodov, ki bi jo v Sloveniji morali spremljati junija, a je bila zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedana, začela v drugem tednu maja prihodnje leto.

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je prejšnji petek prejela obvestilo, da je letošnja liga narodov, ki jo je FIVB sprva prestavila na september, dokončno odpovedana. Zdaj pa so že znani novi datumi elitnega tekmovanja, v katerem nastopajo najboljše svetovne reprezentance, med njimi tudi Slovenija. Tekmovanje se bo začelo že v drugem tednu maja, ali bo to 7. ali 11. maja, bo znano po zadnjih usklajevanjih med FIVB in nosilci televizijskih pravic, so sporočili iz OZS.

VNL se bo z velikim finalom najboljše šesterice zaključil 27. junija v Italiji. FIVB bo tako najboljšim reprezentancam omogočila, da se bodo lahko kakovostno pripravile na olimpijski turnir. Leto 2021 bo sicer zelo pestro, saj odbojkarje in odbojkarice čaka tudi evropsko prvenstvo.


Slovenci bodo na prvenstvu stare celine, ki ga bodo skupaj gostile Poljska, Češka, Estonija in Finska, branili srebro, dekleta pa si bodo svoj tretji nastop med najboljšimi evropskimi reprezentancami poskušala priigrati v kvalifikacijah v boju s Češko, Bosno in Hercegovino in Latvijo.

Kvalifikacije bi morale potekati avgusta in septembra in za zdaj še niso prestavljene, rezervni termin je januar 2021.

FIVB je državam udeleženkam VNL postavil tudi rok, do katerega se morajo končati državna prvenstva za sezono 2020/21, to je do 18. aprila 2021.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike