Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 29. maja

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

bu
bu
1 15.05.2020 09:41:17

Šok vseh šokov: Slovenski športnici v času karantene odkrili RAKA! Hotela je na olimpijske igre, zdaj pa ...

www.alesfevzer.com
Slovenska športnica je v času karantene prejela slabe novice, danes začenja s kemoterapijami.

V času karantene je v judoistični družini Štangar kot strela z jasnega udarila novica, da ima starejša od sester raka. Takšne novice ni pričakoval nihče, Anji so ga odkrili povsem naključno. Kot je razkrila v obširnem intervjuju za siol.net, se je zgodilo na zdravniškem pregledu pred zaposlitvijo v športni enoti slovenske vojske.

Mlajši Maruši in Anji se je prihodnje leto nasmihal nastop na olimpijskih igrah, v tej vlogi pa bi zdaj tja lahko odpotovala le Maruša, njena starejša sestra ima povsem razumljivo druge cilje. Čim prej se želi pozdraviti in okrepiti, v Tokiu pa bi Marušo lahko spremljala kot njena sparing partnerica.

Odkritje, da ima Hodgkinov limfom oziroma raka bezgavk, jo je močno presenetilo, še posebej zato, ker se je pred tem počutila odlično. "Počutila sem se povsem v redu, tudi trenirala sem povsem brez težav. To, da se v mojem telesu dogaja nekaj sumljivega, so opazili zdravniki med zdravniških pregledom pred zaposlitvijo v športni enoti Slovenske vojske. Najprej je nekaj opazil kardiolog med ultrazvokom srca in me napotil na CT koronarnih žil na Golnik. Tam je zdravnik opazil, da imam na vratu povečano bezgavko, česar sama nisem opazila. Poslal me je k osebnemu zdravniku, nato pa sem že dva dni pozneje pristala na pregledu na onkološkem inštitutu. Vse se je odvilo zelo hitro, v petek imam že prvo kemoterapijo. Sicer pa še čakam na histološke izvide bezgavke in kostnega mozga, na podlagi katerih bodo zdravniki določili, za katero vrsto Hodgkinovega limfoma gre in za kateri stadij. Na podlagi tega se bodo odločili, kako intenzivna bo kemoterapija," je o tej neprijetni izkušnji povedala v intervjuju za siol.net.

Značke: štangar, judo

Članki iz rubrike