Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 14.05.2020 21:31:42

Nič ne bo od boksarskega mega spektakla v naši soseščini

Profimedia
Anthony Joshua naslova svetovnega prvaka v supertežki kategoriji ne bo branil vsaj do oktobra, je dejal njegov zastopnik Eddie Hearn in s tem posredno zanikal, da bi se Britanec z izzivalcem Bolgarom Kubratom Pulevom 20. junija srečal v puljski Areni, za kar si je prizadeval hrvaški boksarski promotor s sedežem v Las Vegasu Orsat Zovko.

Dvoboj je bil napovedan za 20. junij na stadionu angleškega nogometnega prvoligaša Tottenhama, a so spektakel morali odpovedati zaradi pandemije novega koronavirusa. Zovko je upal, da bi lahko dvoboj pripravil v Pulju, a junija zagotovo ne.

"Po vsem, kar se dogaja, težko napovem, kdaj bodo lahko na športnih prizoriščih gledalci. Do oktobra zagotovo ne, upam pa, da vsaj do konca leta. Želimo si, da bi bil dvoboj čim prej, saj si ne želimo daljšega odmora med obračuni," je za Daily Mail dejal Hearn.



Joshua si še naprej želi, da bi dvoboj bil v Veliki Britaniji, poleg Pulja pa so željo po organizaciji izrazili tudi v Savdski Arabiji, kjer je Britanec decembra premagal Andyja Ruiza in osvojil naslov prvaka po verzijah WBA, IBF in WBO.

Znana je tudi želja Tysona Furyja, prvaka po verziji WBC, da se pomeri z Joshuo. Deontayu Wilderju je celo pripravljen plačati, da se odreče pravici do povratnega dvoboja, kar bi utrlo pot do obračuna z Joshuo. Hearn je potrdil, da si tega želi tudi Joshua, a ne verjame, da bi do njega prišlo v letu 2021.

Značke: boks, sp

Članki iz rubrike