Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 29. maja

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

sladkor, sladkorna Svet24.si

Kako zdravi smo Slovenci: tolminska občina ...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

manca-špik Odkrito.si

Manca Špik: Z Lano sem dosegla dokončni smisel ...

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

STA
STA
0 14.05.2020 18:49:49

Olimpijski komite nad finančne posledice krize s svežnjem pomoči v višini 740 milijonov evrov

Grega Wernig
Mednarodni olimpijski komite bo za odpravo posledic preložitve poletnih olimpijskih iger, ki bodo zaradi novega koronavirusa v Tokiu prihodnje leto, vzpostavil denarni premostitveni sklad, v katerem bo do 800 milijonov ameriških dolarjev oziroma 740 milijonov evrov za namene reševanja finančnih posledic covida-19.

Kriza zaradi pandemije koronavirusa, ki je povzročila ohromitev svetovnega športa, ima pomembne finančne posledice za olimpijske igre, olimpijsko gibanje in Mednarodni olimpijski komite, je na četrtkovi video konferenci dejal predsednik olimpijske družine, Nemec Thomas Bach.

Izvršni odbor je zato na svoji seji odobril vsoto v višini 740 milijonov evrov za premostitev težav in finančnih posledic prestavitve olimpijskih iger.

Poletne olimpijske igre 2020 bodo potekale v Tokiu na Japonskem od 23. julija do 8. avgusta 2021. Po prvotnem razporedu bi se morale igre odvijati med 24. julijem in 9. avgustom letos, toda zaradi pandemije koronavirusne bolezni 2019 so bile prestavljene za eno leto.Gre za dva svežnja pomoči. Mednarodnim športnim združenjem in nacionalnim olimpijskim komitejem bodo namenili 150 milijonov dolarjev (139 milijonov evrov) pomoči za odpravo posledic največje krize, v kateri se je znašel šport po 2. svetovni vojni. "To naj bi nacionalnim komitejem omogočilo nadaljevanje športa in podpiranje športnikov," je dejal Bach.

Levji delež, v znesku 601 milijonov evrov, naj bi pokril dodatne stroške Moka za organizacijo iger v Tokiu, ki bodo predvidene za naslednje leto.

Delovna skupina, posebej ustanovljena za reorganizacijo iger, bo "obrnila vsak evro" v iskanju možnih prihrankov, je zagotovil Bach. Vendar pa je treba zagotoviti, da bo "duh olimpijskih iger živ in najvišjo kakovost tekmovanj". Bach je tudi zagotovil, da bodo vodili transparentno igro: "Tabujev ni. O vsem se lahko pogovarjamo."

Članki iz rubrike