jernej damjan, niki, taya damjan Dobra karma

Iskrena Jernej in Taya Damjan - tudi o novem ...

planinc rozman1 Svet24.si

Alenka in Igor o težkih preizkušnjah na poti do ...

janez-jansa-in-bojan-pograjc-pred-tremi-desetletji-uspesna-v-triglavski-steni-01 Reporter.si

Državni sekretar v Janševem kabinetu Bojan ...

vasko simoniti Svet24.si

Dinastije: Oče ministra za kulturo spesnil prvo ...

janez-janša, viktor-orban, aleksandar-vučić Necenzurirano

Vučić, Orban, Janez – vse za biznis danes ...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Helena Blagne Njena.si

V takšnem razkošju uživa Helena Blagne

ba
ba
1 20.03.2020 11:08:52

UMIRATE SAMI! Umrle so ODPELJALI NEPOSREDNO V ... Lepotica ŠOKIRALA s pričevanjem, ki ga MORATE videti!

Zapis nekdanje reprezentantke, ki močno odmeva.

Srbska odbojkarica Jovana Brakočević, članica italijanskega kluba AGIL Volley iz Novare, se je na twitterju oglasila s pretresljivim zapisom v zvezi s pandemijo, ki pretresa Italijo. In celotno Evropo. Nekdanja srbska reprezentantka je sredi krize, v kateri ugašajo življenja, začutila potrebo razkriti svojo zaskrbljenost in opozoriti posameznike, da z neodgovornim vedenjem stanje zgolj poslabšujejo. In povečujejo tveganje.

"Ne pišem pogosto, skoraj nikoli, ampak zdaj imam to potrebo. Covid-19 je virus, ki nas je zaprl v hiše. Toda ali je samo to? Od koronavirisa se umira. To je dejstvo. In ne samo da se umira. Umirate sami. Razen medicinskega osebja, ki je opremljeno tako, da se jim komaj vidijo oči, ni nikjer nikogar. Nikogar, ki bi umirajočega in obolelega prijel za roko. Nikogar. V italijanskem mestu Bergamo se je zgodilo še nekaj hujšega. Vojska je prišla po krste s preminulimi in jih odpeljala neposredno v krematorij. To je to. Nihče jih ni mogel videti. Nihče se ni mogel posloviti od teh ljudi. V bolnišnico so prišli okuženi, borili so se sami, brez svojih bližnjih. In izgubili … Sami … Brez svojih bližnjih. Ne bo pogreba. Kremiranje in to je to.

Dragi moji, vi pa še kar naprej pohajkujte po lokalih. Sprehajajte se po parkih, obiskujte tržnice ali trgovine oziroma karkoli, kar še vedno ni zaprto. Izpostavljate se tveganju, prav tako kot svoje bližnje. Ne samo zaradi okužbe, ampak tudi zaradi umiranja v samoti. Bodimo pametnejši. Ne imejmo radi le svojih življenj, ampak tudi življenja naših bližnjih in vseh drugih ljudi, ki bi jih lahko potencialno ogrozili. Spoštujmo zakone in jih upoštevajmo čim bolj dosledno, da bi to črno obdobje minilo čim prej. Upam, da bo ta zapis vsaj nekomu spremenil način razmišljanja in da bo poskušal prepričati bližnje, prijatelje ali kogarkoli, da bo za lokale dovolj časa. Pomembno je, da smo vsi zdravi," je zapisala Jovana Brakočević.

twitter

Članki iz rubrike